magdireceptek

Lencsehurka magyaros krumplival

Ez egy nagyon egyszerű, egészséges és gyors étel. Ezért érdemes minél többször elkészíteni. 🙂 
Tegnap este megfőztem kb. 40 dkg bögre barna rizst. Így ma csak egy lencsepörköltet kellett készítenem az alábbi módon:
1 fej hagymát dinszteltem kis olajon, majd köményt, majorannát, kis borsikafüvet, pirospaprikát, sót tettem bele és a beáztatott lencsét (természetesen az áztató lé nélkül, kb. 30 dkg volt a lencse), kis vizet és gabonakolbászt és házi piros aranyat. Addig főztem, amíg a lencse meg nem puhult. Ezt követően a lencsét összekevertem a rizzsel, és tepsibe tettem, füstölt, vízzel és sóval összeturmixolt tofuval megkentem és összesütöttem. „Hagymás-magyaros” krumplival és céklával ettük. 

Ezeket olvastad már?

Félig tél, félig tavasz reggelire :)

Azért csak félig tavasz, mert még nincs friss idénygyümölcs, „csak” kompóttal készült a rétegezett reggeli 🙂 Egyrészt az ebédhez is...

Lestyános, avokádós paradicsomsaláta

A lestyánt újra és újra felfedezem, most is épp reneszánszát éli nálunk. Hozzávalók: 6-8 szem paradicsom1 fej lilahagyma1/2 avokádó, kockázva2-3...

Egy kis szín az asztalon…

Olyan jó télen élénk színű ebédet főzni :). A sütőtök krémleves elkészítése közben készült el ez a tészta. Kifőztem a...