magdireceptek

Lencsehurka magyaros krumplival

Ez egy nagyon egyszerű, egészséges és gyors étel. Ezért érdemes minél többször elkészíteni. 🙂 
Tegnap este megfőztem kb. 40 dkg bögre barna rizst. Így ma csak egy lencsepörköltet kellett készítenem az alábbi módon:
1 fej hagymát dinszteltem kis olajon, majd köményt, majorannát, kis borsikafüvet, pirospaprikát, sót tettem bele és a beáztatott lencsét (természetesen az áztató lé nélkül, kb. 30 dkg volt a lencse), kis vizet és gabonakolbászt és házi piros aranyat. Addig főztem, amíg a lencse meg nem puhult. Ezt követően a lencsét összekevertem a rizzsel, és tepsibe tettem, füstölt, vízzel és sóval összeturmixolt tofuval megkentem és összesütöttem. „Hagymás-magyaros” krumplival és céklával ettük. 

Ezeket olvastad már?

Grillparádé a konyhában

Tegnap este  férjemmel grillpartit tartottunk, egy „benti grill készülék” segítségével.  Mi ezeket tettük bele: 1/2 csomag (kb. 8-10 szál) zöldspárga1 kisebb...

Fanni 3 hónapos

Kislányunk egyre többet mosolyog, kacag és gügyög. Jó látni ezt a fejlődést 🙂 A hasa kevésbé fáj – köszönöm a...