magdireceptek

Zöldségfasírt – egyenesen a kertből

Ma abban biztos voltam, hogy rizs lesz ebédre, mivel krumplit és tésztát, illetve főzelékfélét és kiadós levest is ettünk a napokban. És mivel sok a spenót, spenótos rizottó készült és ehhez szerettem volna valamilyen fasírtot is tálalni, melyet aztán este hamburgerben láthatunk majd viszont. Kinéztem a kertbe (sajnos gazos, mert határidők miatt hétvégén tudok csak foglalkozni vele…) és óriásit nőtt a répa, borsószüret is esedékes lesz, a fólia alatt már terem a paprika. Így ezekből a finomságokból (is) készült ez a gyors fasírt.

Hozzávalók:

2 nagyobb répa, felkockázva

1 marék borsó

1 közepes burgonya

1/2 konzerv kidney bab

1 fej vöröshagyma

3-4 gerezd fokhagyma

1 csokor petrezselyem

1 szelet teljesőrlésű kenyér

6-8 ek. zabliszt

4-5 ek. olaj

4-5 ek. zsemlemorzsa

só – ízlés szerint


Elkészítés:

A répát alaposan megmostam és egy kefével megsúroltam, olyan zsenge volt, hogy nem is kellett meghámozni. Egyébként pucoljuk meg a répát. Ezután vágjuk apró kockákra és a borsóval együtt pároljuk meg. Eközben a hagymát megpucolhatjuk és apró kockákra vágást követően pároljuk meg 2-2 ek. víz és olaj keverékén. A kenyeret áztassuk be, majd nyomkodjuk ki, a petrezselymet vágjuk fel, a fokhagymát törjük össze, és egy nagy tálat elővéve minden alapanyagot keverjünk egybe – a babot előtte szűrjük le és kicsit nyomkodjuk össze. A lisztet, zsemlemorzsát is keverjük hozzá, majd formázzunk fasírtokat és olajjal meglocsolt tepsibe téve 180 fokon süssük meg őket.

Ezeket olvastad már?

Visszatérés

Kedves Olvasóink! Hosszas (őszi és téli) szünet után (amelynek több oka is volt) ismét a fedélzeten vagyunk. Minden rendben velünk,...