magdireceptek

Spenótos tészta, zöldséges érmével

Ismét egy újabb terméket mutatok be, a Vegetár Kft Goody-foody termékcsaládjából. Ez pedig a zöldséges érme.  Egyik nagy kedvencünk. A spenót szezonális zöldség, már Fannink is eheti, így készítettem egy jó nagy adaggal, és mivel elfogyott a tavalyi krumplink, és ideit még nem vettem, ill. a miénk sem terem még, gyorsan tésztát főztem ki, és azzal ettük. Így, együtt fenséges volt. 
Hozzávalók:

50 dkg friss spenótlevél
2 dl növényi főzőtejszín 
2 tk. só
1 ek. olívaolaj 
6-8 gerezd fokhagyma
2 ek. durumliszt 
12 dkg durum tészta
Elkészítés:

A tésztát a hagyományos módon kifőzzük. A spenótot sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük. 
A lisztet egy zsiradék nélküli edényben megpirítjuk, majd hozzáadjuk az olajat, az áttört fokhagymát, a megfőtt spenótleveleket, sóval ízesítjük, és beleöntjük a növényi főzőtejszínt. (Pl. rizstejszín vagy zabtejszín) Összekeverjük, majd botmixerrel pépesítjük. 
Beleforgatjuk a tésztát, és a tetejére személyenként 3-3 zöldséges érmét helyezünk, melegen tálaljuk. 
A zöldséges érme összetétele:
Növényi fehérjék (szója, búza), rizsliszt, növényi rostok, szójaliszt, búzakeményítő, tojásfehérje, zöldségkeverék (kukorica, borsó, kápia) zabpehely, szárított tejsavó, víz, napraforgó olaj, laktóz, étkezési só, élesztőkivonat, malátakivonat, ecet, aroma, fokhagymapor, szárított gyömbér, feketebors.
Allergének: szóját, glutént, tojásfehérjét, tejfehérjét és laktózt tartalmaz.

Ezeket olvastad már?

Spenótos „hummusz”

  Folyamatosan termő spenótunkat nem csak főzelékként szoktuk fogyasztani, hanem szoktam spenótos tésztát főzni vagy spenótos rakott burgonyát, de minden...

Lestyános, avokádós paradicsomsaláta

A lestyánt újra és újra felfedezem, most is épp reneszánszát éli nálunk. Hozzávalók: 6-8 szem paradicsom1 fej lilahagyma1/2 avokádó, kockázva2-3...