magdireceptek

Sült padlizsánsaláta paradicsommal, fokhagymával

Nagyon finom meleg saláta, még őszről maradt a fotó, de az étel a múlt héten is készült. 🙂

Hozzávalók:

2 közepes padlizsán
4 gerezd fokhagyma
1 kis csokor petrezselyem
só – ízlés szerint
4 db paradicsom
4 ek. 100% extra szűz olívaolaj 
1 ek. sörélesztőpehely
4 ek. Alpro natúr joghurt 
1/2 citrom leve

Elkészítés:

A padlizsánokat megmossuk, felkarikázzuk  és olajjal kikent tepsibe téve megsózzuk; és mindkét oldalukat megsütjük (150 fokon, kb. 10-10 perc alatt). A fokhagymát meghámozzuk és felkarikázzuk. Akkor szórjuk rá a padlizsánra, amikor a szeleteket megforgatjuk. Eközben egyrészt felkockázzuk a paradicsomokat; felvágjuk a petrezselyemzöldet; és elkészítjük az öntetet is. Ezt így készítjük el: a szójajoghurtba belekeverjük a citromlevet, sót, sörélesztőpelyhet, és a petrezselyemzöldet. Az Alpro natúr joghurt is kicsit édeskés, de szerintünk citromlével, sóval ízesítve finom sós ételekbe is. 
Amikor kisültek a fokhagymás padlizsánok, akkor rálocsoljuk ezt az öntetet, hozzáadjuk a paradicsomot, és a megmaradt petrezselyemzöldet; és melegen fogyasztjuk. Magában is finom, de főtt barna rizzsel, pirítóssal is nagyon finom.

Ezeket olvastad már?

Szedres nudli mandulatejszínnel

vega_pokemontrainer4000

Fannink mindene a „heder”, azaz szeder. A piacon minden héten többször is veszünk 1-1 dobozzal, és mivel a kis kulacsa...

Köleses zöldséggel töltött tök

vega_pokemontrainer4000

Hozzávalók: 2 közepes tök15 dkg köleskb. 5 dl  víz  1 vöröshagyma3-4 szem répa2 db kápia paprikakevés cukkini, összedarabolva 1/4 pritaminpaprikás...

Kelbimbó-tál

vega_pokemontrainer4000

Ismét egy egyszerű, ám mégis laktató recept következik. Köretnek vagy salátának is megfelelő. Az egész úgy indult, hogy ennünk kell...