magdireceptek

Rizses lecsó, sütőben sütve

Azt mondhatom, túljutottunk egy nehezebb korszakon, már ami az evést illeti. Fanni ismét mindent elpusztít, amit elé teszek, és érdeklődve kóstolja az új ízeket is. Így most már nem kell a tészta-krumpli-rizs kombinációba belerejteni a többi ételt. Ez a recept még abból a korszakból származik, amikor nehezebben evett meg dolgokat, nagy sikere volt, azóta is készítem, bár már megeszi a lecsót magában is. 🙂 
Hozzávalók:
3 bögre víz 
3-4 tk. himalaya só
1 nagy fej vöröshagyma
1 kg paprika
3 szem paradicsom 
2 gerezd fokhagyma
3-4 tk. só
ízlés szerint gabonakolbász (kb. 5-10 dkg) 
3 tk. pirospaprika
Elkészítés:
A barna rizst sós vízben megfőzzük. 
A lecsóhoz a hagymát meghámozzuk, felkockázzuk és olaj + víz keverékén megpároljuk. Hozzáadjuk az előzetesen felszeletelt paprikát és paradicsomot, a pirospaprikát és kevés vízzel, hogy le ne égjen, fedő alatt pároljuk.  Amikor nagyjából megfőtt, sózzuk, gabonakolbásszal, fokhagymával ízesítjük. Készre főzzük. A rizst belekeverjük. Majd egy  tepsit kiolajozunk, beletesszük az elkészült rizses lecsót, meglocsoljuk a rizstejszínnel és megszórjuk sajttal. 190 -200 fokon összesütjük (kb. 20 perc alatt). 

Ezeket olvastad már?

Zeller-karalábé raguleves

Hétvégén kaptunk apósoméktól finom zellert és karalábét a békés megyei kertből (a karalábé a fólia alól került hozzánk:).  Így ma...

Diókrém

Tudom, tudom, a dió nem egy kánikulai étel, de behűtve ez a krém igazán finom. Nem csak kenyérre kenve, hanem...

Zöldbabos kapros palócleves

Hozzávalók:kb. fél kiló zöldbab,2 sárgarépa,1 fehérrépa,zeller,2 krumpli,1 fej hagyma,3-4 gerezd fokhagyma,só,kapor,kömény. Feltesszük főni a zöldbabot és a többi zöldséget, kis...