magdireceptek

Spenótos-füstölt tofus palacsinta

Egy új palacsintatészta készült tegnap a konyhánkban: a hagyományos recepthez reszeltem egy nagyobb sárgarépát, ill.hozzáadtam 5 gerezd fokhagymát. Mindezt még össze is turmixoltam, nagyon ízletes lett, még magában is, ill. az üresen maradottakba este vöröslencse pástétomot kentünk. 
A spenótot is hagyományos módon készítettem, annyi különbséggel, hogy sűrűbbre főztem. Ezután 20 dkg füstölt tofut belekockáztam.
Majd a palacsintákat megtöltöttem, majd kipaníroztam (vegán panír szintén hagyományos módon készült), és olívaolajjal kikent tepsiben kisütöttem.

Ezeket olvastad már?

Sárgaborsó kremleves

Nagyon szeretjük a sárgaborsót, főzelékként, hagyományos levesként, de fasírtot és kenyérre kenhető pastétomot is készítettem már belőle. Most pedig egy...

Vegán őszibarackos „krémtúró”

Hozzávalók: 1 doboz őszibarackos Alpro szójajoghurt    (lehet más ízesítésű is) 3 ek. Alpro natúr joghurt15 dkg főtt köles10 dkg natúr...

Cukkinis-tejszínes-diós spagetti

A petrezselyem és a pirított dió kimaradt a fotóról. 🙁  Volt itthon egy darab cukkinink, ill. -még a hétfői receptes...