magdireceptek

Búzacsírás, négy magvas panír

Ma a vegán panírba tettem búzacsírát és magokat is. Egyébként a szokásos módon készítettem a rántott padlizsánt: vízbe áztattam a padlizsánt, hogy „ragadjon rá a liszt”, majd lisztbe forgattam, ezután jött a vegán panír keverékbe mártás (=grahamliszt+fokhagyma+kurkuma+víz+búzacsíra+só–mindebből sűrű palacsintatészta készült), majd a négy maggal megszórt morzsa (összetört tökmag + szezámmag, lenmag, napraforgómag). Ezután enyhén olajozott tepsiben sütöttem ki (félidőben forgattam).  Nagyon finom, ropogós lett. 🙂 Krumplipürével és paradicsomsalátával tökéletes ebéd volt. 🙂

Ezeket olvastad már?

Rántott „Robi szelet” :-)

Tegnap jártunk a Vegetárnál és -más dolgok vásárlása után – ezt kaptuk, kóstolóba.Magyarországon a Vegetár Kft. forgalmazza, egyébként cseh gyártmány:...

Fokhagymás-rozmaringos fűszerolaj

Nem tudom, ti hogy vagytok vele. Mi nagyon szeretjük. Most, hogy a veteményen kívül van egy kis fűszerkertünk is, adva...

Sütőtökös kenyér

Most mindenbe sütőtököt csempészek (levesbe, fasírtba, főételbe, süteménybe, és most kenyérbe is:). Mert most kaptunk sokat, amit ennünk kell. Az...