magdireceptek

Spenótos céklasaláta

Nagyon finom és pikáns saláta – a kertből.

Hozzávalók:

1 nagyobb cékla
1/2 kg spenót
1/2 citrom leve
2 ek.100%-os extra szűz olívaolaj 

1/2 citrom leve
1 ek. sörélesztőpehely
1 szál újhagyma 

Elkészítés:

A spenótleveleket megmossuk, és egy tálba rusztikusra vágjuk.A céklát is kisebb szeletekre vágjuk, ráhelyezzük a spenótlevelekre. Az újhagymát rákarikázzuk. Az öntete elkészítjük: az olívaolajat elkeverjük sóval, citromlével és sörélesztőpehellyel. Tálalás előtt ezzel meglocsoljuk. Dúsítható tofuval vagy -aki szereti – valamilyen sajttal is.

Ezeket olvastad már?

Vegán amerikai káposztasaláta

vega_pokemontrainer4000

Egy-két hónapja kedves ismerőseinknél jártunk vendégségben és nagyon finom pitát ettünk, rizstejszínből készült vegán majonézzel locsoltuk meg benne a falafel...

Müzliszelet-falatkák

vega_pokemontrainer4000

Odavagyok a müzliszeletért,  bár számomra túl édesek, ragadósak. Szerettem volna itthon készíteni amolyan granola bar-t. Nekem ízlett, a gyerekek is...

Indiánbab-pástétom

vega_pokemontrainer4000

Egyik kedvenc pástétomom. Ez is igazi laktató eledel, melyet ha házi készítésű kenyérrel és zöldségekkel fogyasztunk, remek eledelünk lesz.  🙂 ...