magdireceptek

Szedres gombóc és friss szilvalekváros nudli

Ismét gombóc készült, és most, hogy linkelni szerettem volna az előző receptjét, látom, hogy az előző gombócreceptemből kimaradt a víz 🙁 Remélem, még senki nem próbálkozott annak elkészítésével. Elnézést kérek. Pótoltam (kb. 2-3 dl vizet vesz fel a tészta).

Szóval javítottam a receptet, ami most is remekül sikerült. Annyit változtattam, hogy most nem szilvát tettem bele, hanem feketeszedret (3-4 db is ment egy gombócba). A szedreket töltés előtt cukroztam.  Naggggyon jó lett. 🙂 
Aztán elfogyott a szeder, ill. a türelmem is a gombócgyártáshoz, így a maradék tésztából nudli készült, amelyhez készítettem friss szilvalekvárt. (
Nudli: kis csíkokra sodortam, és ugyanannyit főztem, mint a gombócot, a végén is ugyanúgy morzsába forgattam.
A friss szilvalekvárhoz kivettem a szilvák magjait, majd egy edénybe tettem, cukroztam, és kb. 10percig főztem (hogy épp hogy megfőjön, de ropogós is maradjon)

Ezeket olvastad már?

Afrikai sült kukorica

Régebben, az Afrikáért Alapítványnál dolgozva kétszer éltem rövidebb ideig Afrikában. Első afrikai utamon ettem főtt-sült kukoricát. Igaz, ott maniókalevélben sütötték...

Köles-zablisztes kréker

Úgy született ez a kréker, hogy köleslisztet és zablisztet szerettem volna felhasználni valamilyen sós ropogtatni való készítésére. A kölesliszt miatt...