magdireceptek

Gabonakolbászos rakott savanyú káposzta

Most van időm feltenni a reggel megfőzött ebédet. Két napra készült ismét ebéd, most rakott étel.
Kifőztem 2 bögre barnarizst, átszűrtem; majd a savanyú káposztát jól kimostam. Pörköltalapot készítettem mindezekkel egy időben: 3 fej, apróra vágott hagymát pároltam, majd pirospaprikát, majorannát, köményt, sót, és sok-sok gabonakolbászt, olajat tettem ebbe a pörköltalapba. Majd a natúr tofut összeturmixoltam vízzel (1 teljes tofut), és rétegesen megraktam: olaj-savanyú káposzta-rizs-gabonakolbászos pörkölt-turmixolt tofu-olaj-rizs-pörkölt-savanyú káposzta-tofu, olaj. És összesütöttem. Az illata nagyon jó 🙂 

Ezeket olvastad már?

Tavaszi trikolor lasagne

Tegnapról maradt spenót, ill. vettem durum lasagne tésztát, hihetetlenül olcsón (190 Ft/fél kg). Így nem volt kérdés, mit főzök tegnap...

Lencseleves nokedlivel

Ez a leves férjem kedvence. A lencsét egyébként is nagyon szeretjük, más formában is. Értékes hüvelyes, az egyik legjobb fehérjeforrás,...

Meleg újhagymás cukkinileves

Annyira kívántuk a cukkinit, hogy vettünk pár darabot.  Tegnap este -bent a konyhában- grilleztünk (cukkini, krumpli, újhagyma, laskagomba), ma pedig...