Egyszerű ételhez egyszerű fotó illik 🙂 |
Szüreteltünk spenótot is, így tegnap főzeléket készítettem metélőhagymás burgonyapürével, ma pedig a friss tökből készített főzelék mellé fasírtot. Finom lett nagyon, ezért megosztom:-)
Hozzávalók:
1/2 kg spenótlevél
2 szelet rozskenyér
2 csapott ek.lenmagpehely
2 ek.víz
só, fokhagyma,
1 fej vöröshagyma
2-3 ek. extra szűz olívaolaj
Elkészítés:
A spenótot kevés olívaolaj kíséretében roppanósra pároljuk. A hagymát apróra vágjuk és vízen megpároljuk. A végén adjuk hozzá az olívaolajat. A rozskenyereket beáztatjuk, majd egy tálba kinyomkodjuk. Ehhez tesszük hozzá a megfőtt és feldarabolt spenótot, a hagymát, a szétnyomott fokhagymát, a sót és a vízbe beáztatott lenmagpelyhet, amely a tojást helyettesíti. Alaposan összedolgozzuk. Olívaolajjal kikent tepsibe fasírtokat formálunk, tetejüket is megkenjük olívaolajjal és közepes lángon (150 fok) 30 perc alatt (egyszer megfordítva) kisütjük.