magdireceptek

Sós rúd – egészségesen és gyorsan

Nagyon szeretjük a sós ropogtatni valót. Így öröm volt, hogy egy újabb sós rúd variációt sikerült kifejlesztenem, ráadásul finom, egészséges és max. 5 perc munkával elkészül. Sütéssel együtt 20 perc után fogyasztható. Szerintem kétnaponta fogom sütni. 

Hozzávalók:

25 dkg liszt – fele kölesliszt, fele teljes kiőrlésű liszt,
2 dl szójajoghurt,
1 ek. olívaolaj,
1,5 tk. foszfátmentes sütőpor,
só, kevés víz.

Mindezeket 2 perc alatt összedolgoztam, majd kinyújtottam (ujjnyi vastagságúra), megkentem vízzel a tetejét, meghintettem szezámmal, mákkal, és „kiszaggattam”. 13-15 perc alatt sültek ki. 

Ezeket olvastad már?

Vegán banános-almás muffin

Ez a muffin még régebben készült, reggelire, csak nem volt idő feltölteni.  Hozzávalók: 1 csésze finomliszt1 csésze teljes őrlésű liszt2...