magdireceptek

Sós rúd – egészségesen és gyorsan

Nagyon szeretjük a sós ropogtatni valót. Így öröm volt, hogy egy újabb sós rúd variációt sikerült kifejlesztenem, ráadásul finom, egészséges és max. 5 perc munkával elkészül. Sütéssel együtt 20 perc után fogyasztható. Szerintem kétnaponta fogom sütni. 

Hozzávalók:

25 dkg liszt – fele kölesliszt, fele teljes kiőrlésű liszt,
2 dl szójajoghurt,
1 ek. olívaolaj,
1,5 tk. foszfátmentes sütőpor,
só, kevés víz.

Mindezeket 2 perc alatt összedolgoztam, majd kinyújtottam (ujjnyi vastagságúra), megkentem vízzel a tetejét, meghintettem szezámmal, mákkal, és „kiszaggattam”. 13-15 perc alatt sültek ki. 

Ezeket olvastad már?

Fokhagymavaj a téli napokra

Kerülget valami betegség, ezért eszembe jutott ez a pástétom, amit Nagy Zsuzsától tanultam és hasonló recept lesz Zsuzsától majd az...

Egy kis szünet…

Ma elutazunk második hazánkba: Békés megyébe. A karácsony felét ott, férjem rokonságánál töltjük, másik felét pedig az én szüleimnél, Budakalászon....

Epres szivek

Mivel itt az eperszezon, ezért kiolvasztottam két doboz epret a mélyhűtőből, hadd fogyjon.  Időm továbbra sincsen sok (sőt…), éjjel egy...