magdireceptek

Sárgalencse főzelék vegán kolbász-pörkölttel

Tudom, tudom, ma éppen jó idő van, azonban néha jólesik a vöröslencse, sárgalencse, sárgaborsó, bab is. A sárgalencse az indiai konyhában igen népszerű. Kicsit édesebb, diósabb az íze, mint pl. a barna lencsének.

Hozzávalók:

25 dkg sárgalencse
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1/ kápia paprika 
1/2 csokor petrezselyem
3 ek. 100%extra szűz olívaolaj
3 ek. finomliszt 
2 tk. köménymag
só – ízlés szerint

1 fej lilahagyma
2 tk. pirospaprika
2 tk. só
8 karika vágható gabonakolbász
1 tk. ecet nélküli mustár

Elkészítés:

A hagymát és a kápia paprikát is apróra vágjuk, majd kevés vízen megpároljuk.  Olajjal dúsítjuk, majd rárakjuk az előzőleg 1 éjszakára beáztatott sárgalencsét, felengedjük vízzel, ízesítjük köménymaggal, sóval, fokhagymával és a lencse puhulásáig főzzük. Közben egy olaj nélküli serpenyőben megpirítjuk a lisztet, felengedjük vízzel, és szűrőn keresztül a főzelékhez adjuk a rántást. A petrezselyemzöldet is ekkor adjuk hozzá. Összefőzzük, lekapcsoljuk.
A pörköltet így készítjük: a hagymát szintén apróra vágjuk, majd vízen megpároljuk, olajjal meglocsoljuk, paprikával megszórjuk, sózzuk és hozzáadjuk a mustárt és a legvégén hozzáadjuk a kolbászkarikákat is, kb. 5 perc alatt sűrűre főzzük (a hagyma és a mustár besűríti).

Ezeket olvastad már?

Sütőtökös kenyér

vega_pokemontrainer4000

Most mindenbe sütőtököt csempészek (levesbe, fasírtba, főételbe, süteménybe, és most kenyérbe is:). Mert most kaptunk sokat, amit ennünk kell. Az...

Egy kis szünet…

vega_pokemontrainer4000

Ma elutazunk második hazánkba: Békés megyébe. A karácsony felét ott, férjem rokonságánál töltjük, másik felét pedig az én szüleimnél, Budakalászon....