magdireceptek

Sárgaborsó főzelék szójapárizsi-pörkölttel

főzelékhez kb. fél kiló sárgaborsó kiválogatása után kis vízen hagymát pároltam, majd ebbe olajat tettem, négy gerezd fokhagymát, köményt, babérlevelet, vizet, és a sárgaborsót és egy közepes méretű krumplit, a teltebb íz kedvéért.  Amikor a sárgaborsó megpuhult, teljes kiőrlésű lisztből készítettem rántást, kis pirospaprikával, és ezzel dúsítottam a főzelékalapot. Egy csésze főtt sárgaborsó káliumban, molibdénben, foszforban és magnéziumban igen gazdag. A feltét is nagyon  gyors és egyszerű. Pörköltalapot készítettem, vízen megpárolt 1 fej hagymával, amikor megpuhult a hagyma, tettem olajat, köményt, egy kevés gabonakolbászt és pirospaprikát is bele. A szójapárizsi egy részét felkockáztam, és a legvégén beletettem a pörköltbe, egyet kevertem és lezártam.
Vendégváró kiflivel és vendéggel együtt esszük majd este. 

Ezeket olvastad már?

Dédi zöldséglevese

vega_pokemontrainer4000

Igen, a dédimama (férjem nagymamája) főzi a legfinomabb zöldséglevest, amit valaha ettem. Utána az anyósom. És most én próbálkoztam. 🙂...

„Mexikói céklasaláta”

vega_pokemontrainer4000

Maradt egy kis céklánk, ill. mexikói zöldséget nem tettem vissza -fasírtot készítettem egy adagból- a mélyhűtőbe, így ezt készítettem el...