magdireceptek

Nyers nap és a tegnapi lencsepástétom :)

Amikor tehetjük, sok nyerset eszünk, de arra gondoltunk, idén hetente-kéthetente, ahogy jólesik, vagy ahogy „kijön”, nyers napot tartunk. Fontos, hogy elég rost, vitamin kerüljön a szervezetünkbe. Ekkor főképp frissen préselt leveket iszunk, illetve délelőtt gyümölcsöt, délután nyers zöldséget eszünk. A mai napot ilyennek szántuk, főképp C vitaminban gazdag almánk van itthon, illetve  répa, ezek lesznek az ételeink  🙂

Még tegnapról lemaradt, hogy az újrahasznosítás jegyében a megmaradt lencsefőzelékből lencsepástétom készült. Vegetáriánusként az egyik legnagyobb kihívás, hogy mit tegyél a kenyérre. Itthon szoktam pástétomokat készíteni. Direkt több főzeléket készítettem, és a maradékot egyszerűen összebotmixereztem, tettem bele petrezselymet és friss, itthoni póréhagymát. Nagyon finom lett, vacsora alkalmával el is fogyott, így fotó nem is készült.:( 

Ezeket olvastad már?

Zöldségekkel töltött szamósza

Finom vendégváró csemege, próbáljátok ki, nem fogtok csalódni. Hozzávalók: A tésztához: 50 dkg liszt (lehet fele-fele teljes őrlésű-finomliszt) 4 ek....

Csupagyümölcs rétegelt köles

 Finom és mutatós reggeli. Hozzávalók: 1 csésze köleskb. 3-4 csésze zabtej 1 kk. vaníliaaroma10 dkg nyírfacukor1 citrom héja —1/2 kg cseresznye1 marék...

Gazdag ünnepi gombaragu

Finom ünnepi vacsora is lehet az alábbi ragu. Hozzávalók: 1 kg gomba (vegyesen erdei gomba /csiperke/laska – éppen, amit kapunk)2...