magdireceptek

Nyers nap és a tegnapi lencsepástétom :)

Amikor tehetjük, sok nyerset eszünk, de arra gondoltunk, idén hetente-kéthetente, ahogy jólesik, vagy ahogy „kijön”, nyers napot tartunk. Fontos, hogy elég rost, vitamin kerüljön a szervezetünkbe. Ekkor főképp frissen préselt leveket iszunk, illetve délelőtt gyümölcsöt, délután nyers zöldséget eszünk. A mai napot ilyennek szántuk, főképp C vitaminban gazdag almánk van itthon, illetve  répa, ezek lesznek az ételeink  🙂

Még tegnapról lemaradt, hogy az újrahasznosítás jegyében a megmaradt lencsefőzelékből lencsepástétom készült. Vegetáriánusként az egyik legnagyobb kihívás, hogy mit tegyél a kenyérre. Itthon szoktam pástétomokat készíteni. Direkt több főzeléket készítettem, és a maradékot egyszerűen összebotmixereztem, tettem bele petrezselymet és friss, itthoni póréhagymát. Nagyon finom lett, vacsora alkalmával el is fogyott, így fotó nem is készült.:( 

Ezeket olvastad már?

Vegán tejberizses körte

vega_pokemontrainer4000

Ez a finomság az új, gyermekeknek írt szakácskönyvembe készült, a könyv címe: Főzni gyermekjáték!. A könyvről hamarosan írok többet is...

Gabonakolbászos babpástétom

vega_pokemontrainer4000

A sólet ihlette ezt az ételt, és mivel túl sok babot áztattam be, el is tudtam készíteni. Hozzávalók: 25 dkg...

Vegán bundáskenyér

vega_pokemontrainer4000

Vegán, tepsiben sült bundáskenyér? Igen! A mai finomfőzelék mellé ezt ettük. A teljes kiőrlésű kenyeret felvágtam, majd fele-fele arányban kevertem...