magdireceptek

Két hét kényszerpihenő és töltött zeller

Sajnos 1,5 hétig betegszabadságon voltam, feküdnöm kellett. Főzni sem főzhettem. Pár napja már talpon vagyok, és készítettem is ételeket, ill. csomó ötlet van a fejemben is. A mait tudom elsőként bemutatni: Töltött zellert készítettem.

Hozzávalók:

8 db zeller
2 bögre víz
1 bögre barnarizs
olaj, só, majoranna,
2 db vöröshagymával
gabonakolbász
1 marék darált dió
1 csokor petrezselyem
Joya főzőtejszín

Elkészítés:

A zellereket meghámozom és egészben megfőzöm. A zeller főzővízében főztem meg a rizst. A rizshez kevertem a gabonakolbászt, petrezselymet, fűszereket, darált diót és a vízen megpárolt hagymát. A zellerek tetejét levágtam, kivájtam a belsejüket és megtöltöttem a masszával. Joya-val meglocsoltam a tetejüket, és összesütöttem a zellereket, olajjal kikent tepsiben. Nagyon pikáns, finom ebéd. 🙂 A zellerbelsőkből pedig pástétom lett. 

Ezeket olvastad már?

Almás batyu a maradékokból :)

Ez jól meg lett porcukrozva… A maradék leveles tésztából készült pillanatok alatt ez az almás batyu. A pincéből felhozott almát...

Ismét kenyérsütés:)

Tegnap este ismét a bevált kenyérrecept alapján készítettem kenyerünket  (az elmúlt két hétben négyszer is ez készült, de nem untunk rá:...

Lime-os, meggyes tejberizs-desszert

Ismét egy könnyed nyári csemege. Hozzávalók:  20 dkg vegán tejberizs10 szem babapiskóta1/2 kg magozott meggy3 lime héja és leve5 dkg...