magdireceptek

Sárgabarack eltevés és a stabark

Fotó forrása
Ugyan nem írok, de a békési napok alatt főzök is, méghozzá 6 emberre. Ma rakott zöldbab készült (rizzsel és gombával), illetve karobos-mogyoróvajas pite, sok-sok sárgabarackkal és vaníliamártással. Sajnos fotó nem készült róluk, nincsen idő: férjem egész nap apósommal és sógorommal dinnyét szed, én pedig anyósommal és sógornőmmel felváltva barackot tettem el, ill. a délutáni 35-40 mázsa dinnyét én szedtem a fiúkkal. (Majd Vácon ismét megfőzöm ezeket az ételeket, mert finomak voltak, és akkor jön fotó és leírás is.)
Így csak jelzem, hogy már több mint 60 üveg baracklekvár készült el. :)) (És még van egy nagy rekesz barack:)
Mivel nem hoztam ide stabarkot, így ezt nem tudtuk használni, inkább órákig főzzük a barackot, amíg besűrűsödik. 
Egyébként nagyon ajánlom ezt a növényi zselésítő anyagot nekem eddig bevált: http://www.joegeszseget.hu/?177,stabark-novenyi-zselesito-por-25g

Ezeket olvastad már?

Előadás ajánló

Mostanában ritkábban írok, ennek több oka is van: egyrészt előkerültek olyan ételek az utóbbi napok főzései során, amik már szerepelnek...

Fél év…

Drága kislányunk féléves lesz, éppen egy hét múlva. Gyorsan elment ez az idő, de rengeteg minden történt, sűrű és azért...