magdireceptek

Sárgabarack eltevés és a stabark

Fotó forrása
Ugyan nem írok, de a békési napok alatt főzök is, méghozzá 6 emberre. Ma rakott zöldbab készült (rizzsel és gombával), illetve karobos-mogyoróvajas pite, sok-sok sárgabarackkal és vaníliamártással. Sajnos fotó nem készült róluk, nincsen idő: férjem egész nap apósommal és sógorommal dinnyét szed, én pedig anyósommal és sógornőmmel felváltva barackot tettem el, ill. a délutáni 35-40 mázsa dinnyét én szedtem a fiúkkal. (Majd Vácon ismét megfőzöm ezeket az ételeket, mert finomak voltak, és akkor jön fotó és leírás is.)
Így csak jelzem, hogy már több mint 60 üveg baracklekvár készült el. :)) (És még van egy nagy rekesz barack:)
Mivel nem hoztam ide stabarkot, így ezt nem tudtuk használni, inkább órákig főzzük a barackot, amíg besűrűsödik. 
Egyébként nagyon ajánlom ezt a növényi zselésítő anyagot nekem eddig bevált: http://www.joegeszseget.hu/?177,stabark-novenyi-zselesito-por-25g

Ezeket olvastad már?

Még a télre emlékezve: ismét flódni

vega_pokemontrainer4000

Amikor férjem családjánál vagyunk hosszabb időre, akkor szinte mindig sütök flódnit, mert nagy kedvenc, gyorsan elfogy.  A receptről már itt...

Vegán stollen

Magdi

Nálam ez az egyik abszolút favorit sütemény, így, év vége tájékán. Próbáljátok ki ti is! Hozzávalók:  50 dkg liszt  3...