magdireceptek

Kukoricás-újhagymás rizsfasírt

Maradt egy tál kukoricás-petrezselymes jázminrizs, amit a második nap már nem volt kedvünk megenni, így egy főzelék mellé fasírtot készítettem belőle. 
Hozzávalók:
2 bögre főtt rizs (barna, vagy jázmin-, esetleg sima, fehér rizs)
1 kukoricakonzerv 
1 csokor petrezselyem
2 tk.só
2 tk. vegamix
kb. 1 ek. pirospaprika
1 póréhagyma
1 fej vöröshagyma
5-6 gerezd fokhagyma
1 szál újhagyma
1 szelet tk. kenyér
kb. 5 dkg gabonakolbász
3 ek. lenmagpehely
2 tk. sörélesztőpehely
Elkészítés:
Az alapanyagokat egy nagy tálban összekeverjük: a rizst, a kukoricát, a felaprított petrezselyemzöldet, a szintén apróra vágott póréhagymát, sörélesztőpelyhet, a szétnyomott fokhagymát és a fűszereket. A kenyeret beáztatjuk majd kinyomkodva a masszához keverjük. A lenmagpelyhet is hozzáadjuk. A hagymát apróra vágjuk és 1 ek. olaj és ugyanannyi víz keverékén megpároljuk, a végén adjuk hozzá a szétmorzsolt gabonakolbászt és a pirospaprikát. Legvégül ezt keverjük alaposan a masszához. Gombócokat formálunk és 2 ek. olajjal kikent tepsibe tesszük, majd meglocsoljuk 1-2 ek. olajjal. 160-170 fokon kisütjük. Közben egyszer forgatjuk.

Ezeket olvastad már?

Ribizlis csodasüti :-)

Ezt a receptet A nyár ízei szakácskönyvből készítettem el, ill. Nagy Zsuzsától tanultam, ő a recept szerzője :-). Hétvégén elkészítettem,...