magdireceptek

Saláta medvehagyma fanatikusoknak

Gyors saláta, maradékokból. Ma rakott karfiol mellé babos-medvehagymás rizst főztem. És ebből maradt ki bab és medvehagyma is. Így gyors saláta is készült. 
A rizs hagyományosan készült egyébként: először kifőztem, és ekkor kevertem hozzá az apróra vágott medvehagymát és a megmosott, leszűrt babot. 

Hozzávalók:

15-20 levél medvehagyma
10 dkg Kidney bab
2-3 tk. szezámmag

3-4 ek. 100% extra szűz olívaolaj
2 csipet só
2 tk. szárított petrezselyem

Elkészítés:

A medvehagyma leveleket megmossuk és feldaraboljuk és egy tálba halmozzuk. A babotegy szűrőbe téve átmossuk és lecsöpögtetjük (ha konzervet használunk), majd a medvehagymákhoz adjuk. Egy külön tálban kikeverjük az olajat, sót, szezámmagot és petrezselymet. Ráöntjük a babra-medvehagymára, összeforgatjuk és megesszük 🙂

Ezeket olvastad már?

„Cézár saláta” Goody-foody-val

Ismét egy Goody-foody ajánló. Meleg nyári napokon egy szendviccsel remek ebéd is lehet.  Hozzávalók: 1 fej saláta1 doboz csirkehús ízű...

Pizzacsíkok

Egy újabb pizzatészta és feltét recept következik. Hozzávalók: 50 dkg liszt (fele finomliszt, fele teljes őrlésű liszt)2,5 dkg élesztő3 dl...

Kardamomos-nyírfacukros körtelekvár

Kaptunk elég sok korai körtét, amely kezdett romlani, így gyorsan nekiláttam eltenni. Nagyon finom lett, ezért megosztom.  Hozzávalók: 3 kg...