magdireceptek

Rukkola pesto

Ez az étel még akkor készült, amikor sok rukkolát kaptunk. Ettünk is belőle rendesen: készült krémleves, ill. rukkolás tepsis krumpli is. Most egy pesto recept érkezik. 🙂 

Hozzávalók:

15  dkg rukkola
7 dkg fenyőmag (lehet dió, napraforgómag, kesudió is)
kb.10 ek. 100 % extra szűz olívaolaj 
5 dkg medvehagymás tofu 
só -ízlés szerint
1/2 citrom leve
1 gerezd fokhagyma

Elkészítés:

A rukkolálat megmossuk, majd megszárítjuk. Egy magas falú műanyag edénybe tesszük az előre, olaj nélküli tepsiben 10 perc alatt megpirított  fenyőmaggal, olajjal, citromlével, sóval, fokhagymával együtt. 
Rusztikusra turmixoljuk. Kicsit állni hagyjuk, majd pirítósra kenve vagy ravioliba töltve (nemsokára jön a recept!:), tésztára téve tálaljuk.
TIPP: kelt tésztába sütve (pl.töltött kifli, vagy calzone) is nagyon finom! Ez esetben dúsítsuk még tofuval, szójasajttal.

Ezeket olvastad már?

Őszibarackos gesztenyetorta

Ezt a tortát sütöttem idén férjem születésnapjára, mivel nagyon szereti a gesztenyét és az őszibarackot is 🙂 Hozzávalók: 15 dkg...

Az elmúlt 15 hónap pelenkatesztje :-)

Sokan kérdeztétek tőlem levélben, hogy milyen pelenkát használunk, így arra jutottam, hogy írok egy bejegyzést a tapasztalatainkról, ill. szeretnék egy...

Magokkal szórt, sütőtökös röszti

Tegnapról maradt póréhagymás-sütőtökös krumplipürénk, így ma ebből készítettem rösztit, amelyet fokhagymás tofutejföllel fogyasztunk majd. Hozzávalók Kb. 6 szem főtt krumpli1...