magdireceptek

Rukkola pesto

Ez az étel még akkor készült, amikor sok rukkolát kaptunk. Ettünk is belőle rendesen: készült krémleves, ill. rukkolás tepsis krumpli is. Most egy pesto recept érkezik. 🙂 

Hozzávalók:

15  dkg rukkola
7 dkg fenyőmag (lehet dió, napraforgómag, kesudió is)
kb.10 ek. 100 % extra szűz olívaolaj 
5 dkg medvehagymás tofu 
só -ízlés szerint
1/2 citrom leve
1 gerezd fokhagyma

Elkészítés:

A rukkolálat megmossuk, majd megszárítjuk. Egy magas falú műanyag edénybe tesszük az előre, olaj nélküli tepsiben 10 perc alatt megpirított  fenyőmaggal, olajjal, citromlével, sóval, fokhagymával együtt. 
Rusztikusra turmixoljuk. Kicsit állni hagyjuk, majd pirítósra kenve vagy ravioliba töltve (nemsokára jön a recept!:), tésztára téve tálaljuk.
TIPP: kelt tésztába sütve (pl.töltött kifli, vagy calzone) is nagyon finom! Ez esetben dúsítsuk még tofuval, szójasajttal.

Ezeket olvastad már?

Kedvezményes áru finomságok :-)

Nem is olyan régen fedeztük fel a Provega-Trend Kft-t, először az általuk forgalmazott virsliket, majd egyéb húspótló termékeiket (tofu, szójafelvágottak,...

Nyári babgulyás

Most, hogy kicsi enyhébb az idő, babgulyást készítettem. Mivel nincsen fenn még a receptje, megosztom. 🙂  Hozzávalók: 20 dkg bab...

Karfiol, kesudiós morzsában

Amilyen egyszerű, olyannyira nagyszerű étel. Hozzávalók: 1 fej karfiol2 dl Alpro natúr joghurt1 csokor metélőhagyma3 tk. só1 ek. sörélesztőpehely15 dkg...