magdireceptek

Kapros reteksaláta hajdinacsírával

Kicsit meredeknek hangzik…de finom. Aki nem szereti amúgy a hajdinát, az is kóstolja meg. Vagy adjon hozzá másfajta csírát. 😀 Nem vagyok egy csíráztatóbajnok, de Gitta tanácsait követve sikerrel jártam. 🙂

Hozzávalók:

6 pirosretek
1 csokor kapor
1 ek.  citromlé

3 ek.olívaolaj  
1 gerezd fokhagyma (nálunk friss fokhagyma zöldje a kertből)
szezámmag, hajdinacsíra

Elkészítés:

A retkeket megmossuk és gyufaszál alakúra felvágjuk, besózzuk, majd pár perc múlva kinyomkodjuk.  Eközben elkészítjük az öntetet: a kaprot felaprítjuk, és belekeverjük az olajba, hozzáadjuk a citromlevet, az összenyomott fokhagymát.  Tálalás előtt öntjük a salátára, és megszórjuk szezámmaggal, hajdinacsírával

.

 

Ezeket olvastad már?

Rukkolás zöldségfasírt

Nagyon finom fasírt, a mai spenót és hagymás krumpli kiegészítője volt. Hozzávalók: 35 dkg mexikói zöldségkeverék (borsó, répa, kukorica, azonos...

Gazdag születésnapi gofri:)

Tegnap volt a születésnapom és drága férjem gofrisütővel lepett meg, ill. készített nekem gofrit is 🙂 Nagyon finom volt 🙂 Ma...