magdireceptek

Mexikói pikáns palacsinta

Hozzávalók:

20dkg liszt

1 evőkanál csicseriborsóliszt

2 dl natúr növényi tej

4 dl víz

2 ek. kókuszolaj

só – ízlés szerint, ill. metélőhagyma vagy egyéb fűszer, ízlés szerint

Töltelékhez:

1 fej vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

1 konzerv Kidney bab

1 konzerv kukorica

1 hegyes paprika felkarikázva

1 nagy marék spenót

kb. 2 dl sűrített paradicsom

2 ek. darált dió

só, vegeta, cukor, majoranna

2 ek. olaj

2 ek. vz

Elkészítés:

A palacsintatészta hozzávalóit összekeverjük, botmixerezzük és hagyományos módon kisütjük. A töltelékhez a hagymákat meghámozzuk, felkockázzuk és olaj + víz keverékén megpároljuk. Hozzáadjuk a leszűrt, lecsöpögtetett konzerveket, a sűrített paradicsomot, darát diót, a megmosott spenótleveleket, fűszereket és alaposan összefőzzük. Amikor összefőtt, még kóstolás után igény szerint ízesítjük. Megtöltjük a palacsintákat, tetszés szerint „becsomagoljuk”, és akár ki is panírozva, tepsibe téve kisüthetjük, vagy olajjal kikent tepsibe téve, növényi tejföllel lekenve, növényi sajttal megszórva összesüthetjük, de csupán önmagában is fogyaszthatjuk.

Ezeket olvastad már?

„Két-tofus” grill-lepény

Némi salátával kiegészítve könnyű nyári vacsora.  Hozzávalók a tésztához: 1/2 kg tönkölyliszt (vagy fele-fele arányban finomliszt és teljes kiőrlésű liszt)...

Burgonyás tönkölykenyér

Nagyon finom kenyér receptje alakult ki valamelyik nap a konyhámban. 🙂 A tönkölykenyér tömör szokott lenni, könnyebben szárad, de most...