magdireceptek

Mexikói pikáns palacsinta

Hozzávalók:

20dkg liszt

1 evőkanál csicseriborsóliszt

2 dl natúr növényi tej

4 dl víz

2 ek. kókuszolaj

só – ízlés szerint, ill. metélőhagyma vagy egyéb fűszer, ízlés szerint

Töltelékhez:

1 fej vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

1 konzerv Kidney bab

1 konzerv kukorica

1 hegyes paprika felkarikázva

1 nagy marék spenót

kb. 2 dl sűrített paradicsom

2 ek. darált dió

só, vegeta, cukor, majoranna

2 ek. olaj

2 ek. vz

Elkészítés:

A palacsintatészta hozzávalóit összekeverjük, botmixerezzük és hagyományos módon kisütjük. A töltelékhez a hagymákat meghámozzuk, felkockázzuk és olaj + víz keverékén megpároljuk. Hozzáadjuk a leszűrt, lecsöpögtetett konzerveket, a sűrített paradicsomot, darát diót, a megmosott spenótleveleket, fűszereket és alaposan összefőzzük. Amikor összefőtt, még kóstolás után igény szerint ízesítjük. Megtöltjük a palacsintákat, tetszés szerint „becsomagoljuk”, és akár ki is panírozva, tepsibe téve kisüthetjük, vagy olajjal kikent tepsibe téve, növényi tejföllel lekenve, növényi sajttal megszórva összesüthetjük, de csupán önmagában is fogyaszthatjuk.

Ezeket olvastad már?

Vegán magvas croissant

Háttérben egy kis kukoricatej 🙂 Vasárnap nagyon finom croissant receptre akadtam itt, amit „vegánosítottam” és gyorsan meg is sütöttem, mert...

Újhagymás muffin (vegán)

Hozzávalók: 25 dkg finomliszt½ csomag foszfátmentes sütőpor6 ek. olívaolaj 2,5 dl víz2 szál újhagyma10 dkg kukorica15 dkg pritaminpaprikás tofu himalaya...

Datolyás kölessel töltött alma

Finom kis reggeli csemege. Hozzávalók – 2 személynek: 6 db alma10 dkg kölesvíz  10 szem datolya3 ek. méz1 citrom héja1...