magdireceptek

Reggeli karobos kuglóf

Pénteken kiderült, hogy többen nálunk alszanak, így másnap reggelre a gabonakávés kukoricatejhez és gyümölcsökhöz  sült ez a kuglóf. Mivel volt itthon házi tojás, így most az is került bele.

Hozzávalók:

1/2 bögre olaj,
15 dkg cukor,
4 tojás,
37 dkg liszt,
1 cs. sütőpor,
1 üveg meggybefőtt.

Mindezeket összekeverjük, és úgy tesszük bele a formába, hogy 3 fele vesszük a tésztát, egyikbe részbe teszünk karobot, először a sima tésztát öntjük bele, majd szórunk rá meggyet, erre jön a karobos tészta, majd megint meggy, és végül ismét a sima tészta. Kb. 50 perc alatt kisütjük. 🙂
A karob, vagy szentjánoskenyér-por kitűnő csokipótló. Az őrölt szentjánoskenyérfa magja a kakaóra hasonlít, édeskés ízű gazdag A és B vitaminban, kalciumban. Zsírtartalma viszont alacsonyabb mint a kakaóporé, valamint nem tartalmaz glutént, laktózt, koleszterint, koffeint és nátriumban is szegény.

Ezeket olvastad már?

Kapros kukoricapástétom

Valamelyik nap bevásároltam kukoricakonzervből, mert hirtelen rámtört, hogy mennyire szeretem és hiányzik (és  épp most volt leárazva is, szóval ez...