magdireceptek

Rukkola-cukkini krémleves

Merész egy húzás, mit ne mondjak.  Hetente nem fogom készíteni, de havonta megesszük majd, hiszen egészen kellemes íze lett 🙂
Az egész úgy indult, hogy egy nagy zacskó friss rukkolát kaptunk barátunk kertjéből, és nem bírtuk olyan gyorsan enni, ahogy fonnyadt. Így készítettem belőle rukkolás burgonyát is (köretként), ill. salátát, és ezt a levest is.

Hozzávalók:

25 dkg rukkola
1 kisebb cukkini
3 ek. 100% extra száz olívaolaj
2 dl zabtejszín
1 ek. Alpro natúr szójajoghurt
1 ek. citromlé
só – ízlés szerint
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
1 közepes burgonya
kb. 1,5 l víz 

Elkészítés:

A rukkolát alaposan megmossuk. A cukkinit meghámozzuk és lereszeljük. Majd egy kevés olajjal meglocsolt vízben feltesszük mindezt főni, hozzáadva a felkockázott hagymát, fokhagymát és krumplit is. Amikor megpuhult, beleöntjük a zabtejszínt, és vizet is adunk hozzá. Alaposan összeturmixoljuk. Sóval, citromlével és még egy kis szójajoghurttal ízesítjük. Kenyérkockával, de hagymachips-szel  is tálalhatjuk.

Ezeket olvastad már?

Palóc főzelék :-)

vega_pokemontrainer4000

Nagyon szeretjük a palóclevest: jó sok répával, krumplival, zöldbabbal és kaporral, kevés gabonakolbásszal. Így arra gondoltam, mi lenne, ha most...

Vegán hamburgeres nyílt!

vega_pokemontrainer4000

A szállítás kicsit megviselte a hambikat… Kedves barátaink jóvoltából Budapesten ma megnyílt az első vegán hamburgeres a 1122 Városmajor u....

Hajdina-zabpehely fasírozott (vegán)

vega_pokemontrainer4000

Nagyon finom fasírt, és csupa egészséges alapanyagot tartalmaz 🙂 Hozzávalók: 12,5 dkg főtt zabpehely 12,5 dkg főtt hajdina 1 teljes...