magdireceptek

Vegán szilvás gombóc – sajnos ismét fotó nélkül

Sajnos fotó ismét nem készült, mert éhesek voltunk, és mire észbe kaptunk, elfogyott a sok gombóc. 🙁
Néha rámtör a gombóc-éhség 🙂 Most is ez történt, készítettem is gyorsan egy kevés szilvás gombócot (még tegnap este, a múltkori sárgabarackos gombóchoz hasonló módon).

Hozzávalók – 30 gombóchoz:

30 dkg főtt krumpli, meghámozva és lereszelve,
1/4 kg zabliszt,
1/4 kg durumliszt,
1/2 finomliszt,
annyi víz, amennyit felvesz,
só,

szilva, cukor, fahéjpótló (1/3 kardamon, 2/3 koriander)

morzsa, fahéjpótló (1/3 kardamon, 2/3 koriander), cukor.

(Én most feleztem az adagot, mert csak ketten ettük)

A krumplikat megfőztem, meghámoztam, lereszeltem. A liszteket összekevertem, majd a kihűlt reszelt krumplit belekevertem, vizet tettem hozzá, kinyújtottam -lisztes felületen – a tésztát, kockákat vágtam, megtöltöttem fahéjpótlós cukorba forgatott friss szilvával, majd forrásba lévő vízbe dobtam, és főztem, főztem, főztem 🙂 (miután feljöttek a gombócok a víz felszínére, utána még kb. 3 percig) Közben morzsát pirítottam, ebbe forgattam bele a gombócokat. 

Ezeket olvastad már?

Kókuszolajos-juharszirupos tepsis burgonya

vega_pokemontrainer4000

Egyszerű, gyors, mégis különleges étel. Egy salátával remek ebéd.   Hozzávalók:1 kg burgonyaköménymag – ízlés szerinthimalaya só – ízlés szerint2...

Programajánló: egészségnap 2013.

vega_pokemontrainer4000

Én ott leszek 🙂 Aki teheti, jöjjön el, jók szoktak lenni az előadások, a kiállítók standjai pedig tartogatnak finomságokat, érdekességeket.

Házi ketchup

vega_pokemontrainer4000

Többen kérdeztétek, hogyan készül nálunk a házi ketchup, ami aztán felhasználhat pizzához, sültekhez, salátához, főételekhez is.  Íme: Hozzávalók: 1 kg...