magdireceptek

Rozskása gesztenyével és friss fekete ribizli lekvárral

Tegnap a mélyhűtőnkben alaposabban szétnéztem, és találtam óriási örömünkre egy csomag gesztenyepürét, és  fekete ribizlit, ezt még Bercelről kaptuk tavaly 🙂 Így ma rozskását főztem (dupla, kukoricatejes vízbe tettem bele forrás után a rozspelyhet, kis mézzel, karobbal, kókusszal ízesítettem, és lezárás után tettem bele búzacsírát is. Közben egy edényben mézet olvasztottam, és beletettem a kiengedett fekete ribizlit, és kicsit összefőztem (kb. 2-3 percig). Amikor kifőtt, egy kicsit kiszedtünk, majd erre ment egy sor gesztenye, fekete ribizli lekvár, majd megint rozs, gesztenye, ribizli. A fekete ribizlit nyersen is ettük hozzá, hiszen remek C vitamin forrás. 🙂

Ezeket olvastad már?

A „legédesebb” bejegyzés :-)

Elérkeztünk a 3. trimeszterbe, így már meg merjük osztani a blog olvasóival is a csodás hírt: kislányunk szíve is dobog...

Édesburgonyás szendvicskrém

(Tojáspástétom alternatívája lehet húsvétkor) Hozzávalók: 50 dkg édesburgonya 10 dkg pirított kesudió 2 szál újhagyma 3 ek. napraforgóolaj 1 ek....

Mézes-mazsolás buci

Nagyon egyszerű, gyors „félédes” péksütemény, lekvárral vagy házi mogyorókrémmel zseniális 🙂 Hozzávalók: 2 bögre teljes kiőrlésű liszt1 bögre finomliszt1 csipet...