magdireceptek

Pirított dióval és zabpehellyel töltött körte

A karoböntet a fotóról lemaradt….:-)

Nagyon finom, könnyű édesség, akár reggeliként fogyasztva is.

Hozzávalók – 2 személynek

4 db körte
1 bögre dió
10 dkg zabpehely
2 dl Vegimilk
1 citrom héja
5 ek. nyírfacukor

2 ek.karob
1ek.méz
1/2ek.olvasztott kókuszzsír

Elkészítés

A Vegimilket felforraljuk. A zabpelyhet beleöntjük, és megfőzzük. A végén ízesítjük nyírfacukorral és citromhéjjal. A diókat olaj nélküli serpenyőben megpirítjuk, és ezt is hozzákeverjük a megfőtt zabpehelyhez.
A körtéket „megskalpoljuk”. Kivájjuk a magházat, majd beletöltjük az előzőleg elkészített tölteléket. Olajjal kikent tepsibe tesszük gyümölcsöket és 150 fokon kb. 20 perc alatt kisütjük. 
A legvégén karoböntettel nyakon öntjük. Egyszerű, de nagyon finom és mutatós!
Most a gyönyörű, nagyszemű zabpehely és a karob is akciós a Vegetárnál.:-) 

Ezeket olvastad már?

Céklakrémleves

Itt a tavasz! Bár a mai időjárás még nem ezt mutatja, így gyorsan készítettem is egy kis forró levest. Eddig...

Expressz vegán női szeszély

Ez a sütemény kedden hajnalban készült, egy órám volt arra, hogy mindent előkészítsek, megsüljön a sütemény és a végén el...

Búzahús szalámi

Nagyon finom vegán szalámi, már hasonló szerepel a blogon, ill. A tavasz ízei szakácskönyvben is megjelent, de ez most egy...