magdireceptek

Petrezselymes vegán tönkölynokedli gabonakolbászos lecsóval

Hozzávalók-a nokedlihez:

1/2 rész tönkölyliszt
1/2 rész zabliszt
só-ízlés szerint
víz-amennyit felvesz
1 kis csokor petrezselyem

Hozzávalók – a lecsóhoz:

1 kg paprika (vegyesen piros, fehér, zöld:-)
4 szem paradicsom
3 ek. olaj
2 fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
só – ízlés szerint
1 rész gabonakolbász-ízlés szerint

Elkészítés:

A nokedlihez összekeverem  a liszteket, sót, vizet, belekeverjük a felaprított petrezselymet. Rugalmas nokedlitésztát kell, hogy kapjunk. Forrásban lévő sós vízbe beleszaggatjuk, és kifőzzük.
A lecsóhoz az apróra vágott hagymát vízen megpároljuk, majd olajjal kiegészítve beletesszük a karikákra vágott paradicsomokat és paprikát. Nem sózzuk, mert akkor lejön a héja a zöldségeknek. Előbb megfőzzük (sóval és fokhagymával ízesítve), amikor majdnem megfőtt, sózzuk és belekeverjük a gabonakolbászt. Tofurántottával, de magában, vagy rizzsel, nokedlivel tálalva is finom.

Ezeket olvastad már?

Az elmúlt 15 hónap pelenkatesztje :-)

Sokan kérdeztétek tőlem levélben, hogy milyen pelenkát használunk, így arra jutottam, hogy írok egy bejegyzést a tapasztalatainkról, ill. szeretnék egy...

Paradicsomos-fokhagymás csavart

Hú, de nagyon egyszerű és finom ez a ropogtatni való. Egyetlen baja van: gyorsan elfogy. 🙂 Nemrég csomagot kaptunk a...