magdireceptek

Tofuburger

Hamburgert ettünk volna, de nem volt időm bucit is sütni, így most egy császárzsemlébe rejtettük a finom tofuból készült fasírtot, illetve zöldségeket.  Így most csak a „hamburger „nem”hús” receptjét osztom meg veletek. 

Hozzávalók (6 db lett belőle) :

1 csomag marinált tofu
1 csokor petrezselyem  ízlés szerint metélőhagyma
3 gerezd fokhagyma
1/2 kisebb cékla
2 lenmagtojás
(2 ek lenmagpehely, 4 ek. víz)
zabpehely – amennyit felvesz (kb 3-4 ek.)
köménymag
vegeta
pirospaprika

Elkészítés:

A tofut villával összetörjük, majd hozzáadjuk a  lenmagtojást, fűszereket, a céklát meghámozzuk, lereszeljük, és kinyomkodjuk a levét. ezt a levet beletesszük, majd alaposan összedolgozzuk, és  fasírtokat formálva olajozott tepsiben 180 fokon kb. 30 perc alatt egyszer megforgatva kisütjük azokat. 

Ezeket olvastad már?

Bolognai spagetti

Holnap estebédre három fiatalember érkezik hozzánk, akiknek ma készültem elő: valami kiadós, közkedvelt és fiatalos ételt szerettem volna készíteni. És...

Zellerpástétom

Gyors, faradt esti kep 🙂 Egyik mindenünk a zeller :). Ezért régóta tervezem, hogy pástétomot készítek majd belőle, ma volt...

Grillezett cukkinisaláta kölesmajonézzel

Mi tegnap este hazaérve ezt „ebédeltük”, maradék zöldségfasírttal és grillezett répás barnarizzsel.  Hozzávalók: 1 közepes zöld cukkini1 kisebb sárga cukkini10...