magdireceptek

Rozmaringos caprese vegán módra

Egyszerű, gyors, finom.:-)

Hozzávalók:

4 paradicsom (nálunk most vegyesen: piros, fekete, sárga)
15 dkg füstölt tofu
3 ek. 100% extra szűz olívaolaj 
2 ág rozmaring
só – ízlés szerint

Elkészítés:

A megmosott paradicsomokat karikákra vágjuk. A tofut is felkarikázzuk (szeletekre vágjuk, és abból formákat v. karikákat szaggatunk). A paradicsom és a tofu szeleteket váltakozva lefektetjük egy tálba. Sózzuk, rátépkedjük a rozmaringot és meglocsoljuk az olívaolajjal. Frissen tálaljuk, pl. pirítós mellé. 
TIPPEK: a tofut előtte olívaolajjal meglocsolt tepsibe téve megpiríthatjuk. Úgy még pikánsabb lesz. 
A rozmaring helyett használhatunk hagyományosan bazsalikomot is 

Ezeket olvastad már?

Téli virslis sült zöldségek

Nagyon egyszerű, gyors és finom étel. (És persze, felhasználható benne a Békés megyei kertből hozott krumpli, tök, karalábé, hagyma:).  1/2...

Mákos-eperszószos vegán nudli

Ez volt a mai reggelink. Hozzávalók: 1 kg krumpli30 dkg liszt3 ek.100% extra szűz olivaolaj 2 ek. lenmagpehely—kb. 0,5 kg mákkb....

Goody-foody-val (is) töltött karalábé

Ismét kaptunk pár csomag Goody-foody-t a Vegetár Kft-től. Tegnap este megkóstoltuk hamburger zsemlébe téve, zöldségekkel, vega majonézzel. Rendkívül finom volt. ...