magdireceptek

Rizspelyhes, mogyorós egybesült zöldségfasírt

Ismét fasírtrecept, nagyon könnyen elkészül és finom is.

Hozzávalók:

20 dkg rizspehely
10 dkg teljes őrlésű kenyérmorzsa
10 dkg pirított földimogyoró
2 közepe sárgarépa
3 ek. olaj
2 ek. sörélesztőpehely
1 fej vöröshagyma
4-5 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyem,
ízlés szerint: himalaya só, bio levespor és ételízesítő, lestyán, köménymag, rozmaring

Elkészítés:

A rizspelyhet kevés levesporos forró vízbe beáztatjuk (épp csak ellepje), eközben a hagymát meghámozzuk, felaprítjuk és 1 ek. olaj és ugyanannyi víz keverékén megpároljuk. A mogyorót zsiradék nélküli tepsiben megpirítjuk és összeturmixoljuk. Hozzáadjuk a megázott rizspehelyhez, és ezt a masszát gazdagítjuk a nyersen lereszelt sárgarépával, a megpárolódott hagymával, és ízesítjük a fűszerekkel, fokhagymával. Zsemlemorzsával, sörélesztőpehellyel gazdagítjuk. Szükség esetén darált lenmagot adhatunk hozzá (ha szét akarna esni). Egy tepsit kiolajozunk, beletesszük a masszát, a tetejét is meglocsoljuk olajjal és 180 fokon kb. 30 perc alatt kisütjük. 

Ezeket olvastad már?

Diós kosárkák :)

Ma örülök, hogy újabb vegán sütire volt időm, két mosás és dolgozatjavítás + könyvszerkesztés között. 🙂 Nemrég kaptunk még tavalyi...

Tepsis burgonya káposztával

Egy kis házilag eltett Erős Pistával 🙂 Mivel sok krumplink van (mi termeltük, Békés megyében:), és jelenleg sok káposztánk is,...

Nyári padlizsános sült

Hosszú idő után visszakerült hozzánk a kölcsönadott fényképezőgép!! Így ismét jelentkezünk egy finomsággal. Nagyon finom padlizsánt és paradicsomot kaptunk rokonainktól,...