magdireceptek

Rizspelyhes, mogyorós egybesült zöldségfasírt

Ismét fasírtrecept, nagyon könnyen elkészül és finom is.

Hozzávalók:

20 dkg rizspehely
10 dkg teljes őrlésű kenyérmorzsa
10 dkg pirított földimogyoró
2 közepe sárgarépa
3 ek. olaj
2 ek. sörélesztőpehely
1 fej vöröshagyma
4-5 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyem,
ízlés szerint: himalaya só, bio levespor és ételízesítő, lestyán, köménymag, rozmaring

Elkészítés:

A rizspelyhet kevés levesporos forró vízbe beáztatjuk (épp csak ellepje), eközben a hagymát meghámozzuk, felaprítjuk és 1 ek. olaj és ugyanannyi víz keverékén megpároljuk. A mogyorót zsiradék nélküli tepsiben megpirítjuk és összeturmixoljuk. Hozzáadjuk a megázott rizspehelyhez, és ezt a masszát gazdagítjuk a nyersen lereszelt sárgarépával, a megpárolódott hagymával, és ízesítjük a fűszerekkel, fokhagymával. Zsemlemorzsával, sörélesztőpehellyel gazdagítjuk. Szükség esetén darált lenmagot adhatunk hozzá (ha szét akarna esni). Egy tepsit kiolajozunk, beletesszük a masszát, a tetejét is meglocsoljuk olajjal és 180 fokon kb. 30 perc alatt kisütjük. 

Ezeket olvastad már?

Téli virslis sült zöldségek

vega_pokemontrainer4000

Nagyon egyszerű, gyors és finom étel. (És persze, felhasználható benne a Békés megyei kertből hozott krumpli, tök, karalábé, hagyma:).  1/2...

Újra itthon :)

vega_pokemontrainer4000

Egyelőre egy panorámakép, 2300 méter magasságból (Magas-Tátra),  második nap másztuk meg (az előző napos 38 km-es túránkat követően :). Holnaptól...

Vegán krémsajtos-paradicsomos „csemege”

vega_pokemontrainer4000

Ismét egy lehetőség a szilveszter estére. Nagyon szeretjük az alábbi sajtkrém jellegű kencéket, kenyérre kenve, de ételben is felhasználva. Hozzávalók:...