magdireceptek

Mit kenjünk a kenyérre? – hummusz recept

Hozzávalók:

20 dkg csicseriborsó
fél citrom leve
2 ek. olívaolaj
2 ek. tahini
3-4 gerezd fokhagyma
himalya só

Elkészítés:

 A csicserit egy éjszakára beáztatjuk, majd puhára főzzük. Kevés főzőlé hozzáadásával pépesre mixeljük. Hozzáadjuk a citromlevet, a reszelt fokhagymát, olvaolajat, tahinit. Összekeverjük, majd egy tálba éve még meglocsoljuk olajjal és megszórjuk friss korianderrel (ez opcionális, vagy helyettesíthető petrezselyem zölddel). 

Ezeket olvastad már?

Kölestúrós-meggyszószos rétes

vega_pokemontrainer4000

Maradt egy kis meggyünk, meg köleskásánk tegnap reggelről, ill. a hűtőben van mindig Tante Fanny teljes őrlésű réteslap, így ma...

Kókuszpudingos-sárgadinnyés zabkása

vega_pokemontrainer4000

Igazi nyári reggeli 🙂 Ismét csupán egy tipp, hiszen a zabkásában semmi kuriózum nincsen (dupla mennyiségű növényi tejben megfőzzük a...