magdireceptek

Rizses lecsó, sütőben sütve

Azt mondhatom, túljutottunk egy nehezebb korszakon, már ami az evést illeti. Fanni ismét mindent elpusztít, amit elé teszek, és érdeklődve kóstolja az új ízeket is. Így most már nem kell a tészta-krumpli-rizs kombinációba belerejteni a többi ételt. Ez a recept még abból a korszakból származik, amikor nehezebben evett meg dolgokat, nagy sikere volt, azóta is készítem, bár már megeszi a lecsót magában is. 🙂 
Hozzávalók:
3 bögre víz 
3-4 tk. himalaya só
1 nagy fej vöröshagyma
1 kg paprika
3 szem paradicsom 
2 gerezd fokhagyma
3-4 tk. só
ízlés szerint gabonakolbász (kb. 5-10 dkg) 
3 tk. pirospaprika
Elkészítés:
A barna rizst sós vízben megfőzzük. 
A lecsóhoz a hagymát meghámozzuk, felkockázzuk és olaj + víz keverékén megpároljuk. Hozzáadjuk az előzetesen felszeletelt paprikát és paradicsomot, a pirospaprikát és kevés vízzel, hogy le ne égjen, fedő alatt pároljuk.  Amikor nagyjából megfőtt, sózzuk, gabonakolbásszal, fokhagymával ízesítjük. Készre főzzük. A rizst belekeverjük. Majd egy  tepsit kiolajozunk, beletesszük az elkészült rizses lecsót, meglocsoljuk a rizstejszínnel és megszórjuk sajttal. 190 -200 fokon összesütjük (kb. 20 perc alatt). 

Ezeket olvastad már?

Főtt céklasaláta

vega_pokemontrainer4000

Igazi téli saláta, egy kis növényi sajttal, friss rukkolával, spenóttal dúsítva. Nagyon szeretjük a céklát, én főképp nyersen szoktam salátában...

Trikolor bagett

vega_pokemontrainer4000

Ez a bagett teljes mértékben Nagy Zsuzsa receptje, aki a szakácskönyvekben volt szerző-és szerkesztőtársam. Mivel mára éppen aktuális, felteszem a...

Vegán egybesült fasírt

Magdi

Ebben az egybesült fasírtban minden értékes alapanyag benne van: a főtt, barna rizs (teljes értékű gabona), dió (olajos mag), lencse...