Azt mondhatom, túljutottunk egy nehezebb korszakon, már ami az evést illeti. Fanni ismét mindent elpusztít, amit elé teszek, és érdeklődve kóstolja az új ízeket is. Így most már nem kell a tészta-krumpli-rizs kombinációba belerejteni a többi ételt. Ez a recept még abból a korszakból származik, amikor nehezebben evett meg dolgokat, nagy sikere volt, azóta is készítem, bár már megeszi a lecsót magában is. 🙂
Hozzávalók:
3 bögre víz
1,5 bögre basmati barna rizs
3-4 tk. himalaya só
1 nagy fej vöröshagyma
1 kg paprika
3 szem paradicsom
2 gerezd fokhagyma
3-4 tk. só
2 tk. ételízesítő
ízlés szerint gabonakolbász (kb. 5-10 dkg)
3 tk. pirospaprika
2 dl rizstejszín
20 dkg Violife olvadós sajt
2 ek. olívaolaj
Elkészítés:
A barna rizst sós vízben megfőzzük.
A lecsóhoz a hagymát meghámozzuk, felkockázzuk és olaj + víz keverékén megpároljuk. Hozzáadjuk az előzetesen felszeletelt paprikát és paradicsomot, a pirospaprikát és kevés vízzel, hogy le ne égjen, fedő alatt pároljuk. Amikor nagyjából megfőtt, sózzuk, gabonakolbásszal, fokhagymával ízesítjük. Készre főzzük. A rizst belekeverjük. Majd egy tepsit kiolajozunk, beletesszük az elkészült rizses lecsót, meglocsoljuk a rizstejszínnel és megszórjuk sajttal. 190 -200 fokon összesütjük (kb. 20 perc alatt).