magdireceptek

Rizs – ahogy a gyerekek szeretik

Nálunk a natúr, főtt rizs és mellé egy rántott zöldség nem tartozik a kedvenc ételek közé – a gyerekeknél. A rizst feldolgozva szeretik: pl. töltött paprikában, töltött káposztában, vagy rizsből készült fasírtként, rakott rizses dolgokként. De szerettem volna olyan rizst készíteni, ami köretként is bejön nekik. Így készült el ez a póréhagymás-borsós rizs. De készítettem már paradicsomszósszal-paprikával is, csak arról nem készült (egyenlőre fotó).  

Hozzávalók:

30 dkg rizs

10 dk zöldborsó

2 ek. olaj 

1 gerezd fokhagyma

1 póréhagyma, felkarikázva 

víz 

növényi főzőtejszín (kb 1 dl)

1 kk. citrom

Elkészítés:

A rizst az olajon megpirítjuk, majd felengedjük kétszeres vízzel. Ekkor tegyük bele az előzetesen félpuhára főzött mirelit borsót (nekünk még mindig van a tavalyi kerti termésből a fagyasztóban). Egy serpenyőbe belekarikázzuk a póréhagymát, és olaj nélkül, egy kanál vízen és a főzőtejszínt is hozzáadva megpároljuk. A legvégén belekeverjük a citromlevet. Amikor a rizsünk majdnem megfőtt, hozzáadjuk ezt a tejszínes-hagymás dolgot, ami igazán pikánssá teszi. Összekeverjük, 1-2 perc alatt még hagyjuk, hogy összeérjenek az ízek. Petrezselyemzölddel vagy darált mandulával megszórva tálaljuk – mai nap nálunk a rántott brokkoli és friss saláta mellé. 

Ezeket olvastad már?

Törökmogyorós-marcipános zabkeksz

vega_pokemontrainer4000

Az egyik legfinomabb és legegyszerűbb, egészséges édesség. 🙂 Hozzávalók: 10 dkg marcipánmassza nádcukorral35 dkg zabpehely25 dkg finomliszt2 ek. foszfátmentes sütőpor1 marék...

Zöldséges zakuszka

vega_pokemontrainer4000

Házi kenyérrel az igazi 🙂 Még csütörtökön készült ez a pástétom, és vacsorára betérő vendégeinknek is ízlett, ill.persze nekünk is,...