magdireceptek

Rizi-bizi, vegán bundában sült ropogós zabszelettel

Itt a tavasz, így most már tényleg ideje kiüríteni a mélyhűtőnket, hogy lassan majd az idei friss zöldségeket, gyümölcsöket betermelhessük. Találtam a mélyhűtő alján még egy kis borsót, így rizi-bizi készült,  hagyományos módon (dupla vízben, kis olajjal és sóval kifőztem a rizst, az utolsó harmadban tettem bele a borsót).
A ropogós zabszelet készítése: 
Kifőztem (még tegnap este) a zabpelyhet (víz, zabpehely aránya: 1:1), és rengeteg fokhagymát nyomtam bele és „csirke curry”-t (Görögországból kaptuk férjem nagynénjétől ezt a fűszert, és nagyon jól megy a sültekhez), vegamix-et, sót, lenmagpelyhet. Majd amikor kifőtt, egy tálcára terítettem, és megvártam, amíg összeáll, megszikkad (ill. elég lett volna azt megvárni, de helyette én még egy éjszakát is vártam, hogy reggel csak ki kelljen sütni). Ekkor kiszaggattam, és a vegán panírba forgatva kisütöttem (természetesen olajjal kikent tepsiben). 
A vegán bunda így készült: durumlisztbe kevertem egy kis búzakorpát, ill. sót, lenmagpelyhet és annyi vizet, hogy jó sűrű massza legyen belőle, amibe bele lehet forgatni a kiszaggatott zabszeleteket. Fokhagyma került ebbe is. A morzsába tettem lenmagot. Először a lisztes masszába, majd a morzsába forgattam a szeleteket. 
Mivel sok kelbimbónk van, 5 perc alatt pároltam egy keveset, majd kis olivaolajat és szerecsendiót öntöttem/szórtam rá. Remek köret volt, én rizs helyett ezt ettem. 🙂  

Ezeket olvastad már?

Forró almás-datolyás palacsinta

vega_pokemontrainer4000

Nagyon finom palacsinta. 🙂 Hozzávalók: 50 dkg finomliszt5 dkg zabpehelyliszt8 dkg kukoricalisztcsipet só1 liter víz4 ek. 100% extra szűz olívaolaj ...

Egy kis szendvics – másképp

Magdi

Biztosan nem vagyok egyedül azzal, ha szeretném, hogy 1. a gyermekeink mindennap ennének főtt ételt, 2. nyers gyümölcsöt és zöldséget...