magdireceptek

Kelbimbó-tál

Ismét egy egyszerű, ám mégis laktató recept következik. Köretnek vagy salátának is megfelelő. Az egész úgy indult, hogy ennünk kell a mélyhűtő tartalmát, hiszen hamarosan jönnek az új finomságok. A hűtő legmélyén találtam egy doboz kelbimbót, ezt barátunk kertjéből kaptuk. 

Hozzávalók:
2 ek. kókuszolaj 
2 marék pirított dió
1/2 kg kelbimbó
só-ízlés szerint
2 tk. fokhagymapor –  igény szerint
petrezselyem – igény szerint

Elkészítés:
A kelbimbót gőz fölött roppanósra pároljuk. Egy serpenyőbben megpirítjuk az apróbb darabokra vágott diót. Egy másik serpenyőben a kókuszolajat felolvasztjuk, és erre helyezzük a megpárolódott kelbimbókat. Összeforgatjuk, sózzuk, petrezselyemmel, fokhagymaporral ízesítjük és rászórjuk a megpirult diót. Frissen tálaljuk, mi grillezett tofut és krumplipürét ettünk hozzá.

Ezeket olvastad már?

Vegán eperjégkrém

vega_pokemontrainer4000

Hiába a sok zápor, azért csak itt a nyár, és a meleg. Jólesik ilyenkor egy kis házi fagylalt, vagy inkább...