magdireceptek

Vegán „tejszínes” gombaragu medvehagymás, tojás nélküli házi durummetélttel

Hmmmmmmm:-)

Hozzávalók:

1/2 kg gomba
1 nagy fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
1 csokor friss petrezselyem
1 szelet kaliforniai paprika 
2 tk. só
2 tk. Reform Vito ételízesítő
4 ek. kukoricatejpor
3 ek. liszt
kb. 1 dl víz
3 ek. 100% extra szűz olívaolaj 


10 dkg durumliszt (v. fele-fele arányban finomliszt és zapehelyliszt keveréke)
10 dkg teljes őrlésű liszt
1 ek. lenmagpehely
kb. 1 dl víz

3 levél medvehagyma

Elkészítés:

A hagymát apróra vágjuk és olaj + ugyanannyi víz keverékén megpároljuk. Rátesszük a meghámozott és apró kockákra vágott gombát, megsózzuk és fedő alatt megpuhítjuk. Eközben összegyúrjuk a tésztához a kimért liszteket + sót, ill. lenmagpelyhet, majd a vizet és az apróra vágott medvehagymát és kikeverjük a „tejszínes habarást” is: a lisztet, a kukoricatejport és a vizet egy habverő segítségével egyenletesen, csomómentesen kikeverjük. Ezt ráöntjük a gombára, majd hozzáadjuk az ételízesítőt, a fokhagymát, az apróra vágott paprikát és a felaprított petrezselymet 4-5 perc alatt összefőzzük. 
Egy lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk a tésztát, majd egy kés segítségével hosszú csíkokra vágjuk, és forrásban lévő sós vízbe dobjuk. Kb. 10 percig főzzük, majd leszűrjük, és olajjal meglocsoljuk.

Ezeket olvastad már?

Zellerkrémmel töltött burgonya

Egyik ismerősünktől tanultuk a receptet, némi változtatás után így néz ki a recept: Hozzávalók: 8 db főtt krumpli 3 db...

Kurkumás rizs

  Nagyon finom egytálétel, érdemes kipróbálni.  Hozzávalók: 1 kaliforniai paprika 10 dkg zöldborsó 3 szem koktélparadicsom 1/2 üveg fekete olívabogyó...

Csicsókás babfasírt

Pár hete kiújult a csicsókamániám, és tessék, szombaton barátainktól kaptunk kertjükből csicsókát. 🙂 Ez a fasírt még a múlt héten...