magdireceptek

Rántott szelet és borsós köles

Ez volt a mai ebédünk. Nagyon-nagyon finom, a paradicsomsaláta már nem fért fel a képre, azzal teljes 🙂 

Hozzávalók:

8 db szójaszelet
vegamix
só, fokhagymagranulátum
1 bögre liszt (fele teljes kiőrlésű, fele finomliszt)
2ek. lenmagpehely

10 dkg borsó
10 dkg köles
só,
1 csokor friss petrezselyemzöld
víz
5-6 ek. extra szűz olívaolaj 

Elkészítés:

A szójaszeletet vegamixes vízbe 2 órára beáztattam. Majd forrásban lévő sós, vegamixes vízbe dobtam, és 15 percig főztem. Közben elkészítettem a vegán panírt/bundát: fele-fele arányban kevertem össze a liszteket, hígítottam vízzel (jó sűrű lett a massza), ízesítettem sóval, fokhagymagranulátummal,  és beletettem a lenmagpelyhet. Először a kifőtt és kihűtött szójaszeleteket lisztbe forgattam, majd ebbe a tésztába, majd morzsába. Olívaolajjal kikent tepsibe tettem, meglocsoltam egy kevés olajjal és 150 fokon – egyszer megfordítva- kisütöttem. A köles úgy készítettem, mint a rizibizit, csak előtte egy szita segítségével átmostam a kölest, ill. 3-szoros vízben főztem.
A szóját szintén érdemes a Vegetár Kft-nél beszerezni: mindössze 150 Ft egy zacskó (10 dkg), ez a boltban (ha lehet egyáltalán kapni) 3-400 Ft (legalábbis nálunk).

Ezeket olvastad már?

Csipkebogyó tea

Itt van ismét a hűvös idő. Remek alkalom a teázásra 🙂 Mi egyébként is sokat teázunk, kedvencünk a menta, bodza,...

Zöldbabbal töltött krumpli

A mai ebédből kimaradt 3-4 szem főtt krumpli, ill. a tegnap este mélyhűtőbe eltett zöldbabból is egy adag (nem volt...

Almás-leveles szirmok

Ma reggel egy kis nagyon gyors, finom és egészséges édességet készítettem, 5 perc volt az előkészítés és 20 perc a...