magdireceptek

Kapros tökfőzelék szójacsík-pörkölttel

Kis vízen 1 nagy fej hagymát pároltam, majd erre tettem a kiengedett (saját termesztésű, legyalult), mélyhűtött tököt. Ekkor tettem bele olajat, sót és kaprot is. Kicsit (kb.10 percig) főztem, majd tofuhabarással behabartam. A tofuhabarás így készült: negyed natúr tofut összeturmixoltam vízzel, sóval, majd egy kis teljes kiőrlésű lisztet tettem bele. Összekevertem, és belekerült a főzelékbe. Egy kis pirospaprikával színeztem a főzeléket.
A szójacsík-pörkölthöz beáztattam a szójacsíkot, majd forrásban lévő vízbe szórtam, és 10 percig főztem. Eközben 1 hagymát vízen megpároltam, majd olajat, pirospaprikát, sót és köménymagot tettem bele (pörköltalapot készítettem). Ebbe került bele a leszűrt, átmosott szója. Egy kis gabonakolbásszal és fokhagymával erősítettem az ízét, és még kb. 20 percig főztem.

Ezeket olvastad már?

Lasagne-palacsinta

Ilyen lett a végeredmény, recept kicsit lejjebb…:) Tegnap este vegán zabpehelylisztes palacsintát sütöttem, mert szomszédunknak nagyon jól sikerült a hegedű...

Vegán amerikai káposztasaláta

Egy-két hónapja kedves ismerőseinknél jártunk vendégségben és nagyon finom pitát ettünk, rizstejszínből készült vegán majonézzel locsoltuk meg benne a falafel...

Nyers nap és a tegnapi lencsepástétom :)

Amikor tehetjük, sok nyerset eszünk, de arra gondoltunk, idén hetente-kéthetente, ahogy jólesik, vagy ahogy „kijön”, nyers napot tartunk. Fontos, hogy...