magdireceptek

Kapros tökfőzelék szójacsík-pörkölttel

Kis vízen 1 nagy fej hagymát pároltam, majd erre tettem a kiengedett (saját termesztésű, legyalult), mélyhűtött tököt. Ekkor tettem bele olajat, sót és kaprot is. Kicsit (kb.10 percig) főztem, majd tofuhabarással behabartam. A tofuhabarás így készült: negyed natúr tofut összeturmixoltam vízzel, sóval, majd egy kis teljes kiőrlésű lisztet tettem bele. Összekevertem, és belekerült a főzelékbe. Egy kis pirospaprikával színeztem a főzeléket.
A szójacsík-pörkölthöz beáztattam a szójacsíkot, majd forrásban lévő vízbe szórtam, és 10 percig főztem. Eközben 1 hagymát vízen megpároltam, majd olajat, pirospaprikát, sót és köménymagot tettem bele (pörköltalapot készítettem). Ebbe került bele a leszűrt, átmosott szója. Egy kis gabonakolbásszal és fokhagymával erősítettem az ízét, és még kb. 20 percig főztem.

Ezeket olvastad már?

Programajánló: egészségnap 2013.

Én ott leszek 🙂 Aki teheti, jöjjön el, jók szoktak lenni az előadások, a kiállítók standjai pedig tartogatnak finomságokat, érdekességeket.

Mindennapi -virlis- kenyerünk

Többen kértétek, hogy írjam meg, milyen kenyeret szoktam itthon sütni. bevallom, mostanában többször vesszük a kenyeret (alpesi rozsosat, ezt Fanni...