Ez volt a mai ebédünk. Nagyon-nagyon finom, a paradicsomsaláta már nem fért fel a képre, azzal teljes 🙂
Hozzávalók:
8 db szójaszelet
vegamix
só, fokhagymagranulátum
1 bögre liszt (fele teljes kiőrlésű, fele finomliszt)
2ek. lenmagpehely
—
10 dkg borsó
10 dkg köles
só,
1 csokor friss petrezselyemzöld
víz
5-6 ek. extra szűz olívaolaj
Elkészítés:
A szójaszeletet vegamixes vízbe 2 órára beáztattam. Majd forrásban lévő sós, vegamixes vízbe dobtam, és 15 percig főztem. Közben elkészítettem a vegán panírt/bundát: fele-fele arányban kevertem össze a liszteket, hígítottam vízzel (jó sűrű lett a massza), ízesítettem sóval, fokhagymagranulátummal, és beletettem a lenmagpelyhet. Először a kifőtt és kihűtött szójaszeleteket lisztbe forgattam, majd ebbe a tésztába, majd morzsába. Olívaolajjal kikent tepsibe tettem, meglocsoltam egy kevés olajjal és 150 fokon – egyszer megfordítva- kisütöttem. A köles úgy készítettem, mint a rizibizit, csak előtte egy szita segítségével átmostam a kölest, ill. 3-szoros vízben főztem.
A szóját szintén érdemes a Vegetár Kft-nél beszerezni: mindössze 150 Ft egy zacskó (10 dkg), ez a boltban (ha lehet egyáltalán kapni) 3-400 Ft (legalábbis nálunk).