magdireceptek

Rakott zöldbab

Ez a rakott étel volt a tegnapi és mai ebédünk, mivel megfáztam, én rozmaringolajos-fokhagymás céklasalátával ettem. Ezt nem volt idő lefotózni, pedig nagyon finom lett. De kárpótlásul a főétel receptje:

Hozzávalók- egy közepes jénaihoz:

1/2 kg zöldbab
15 dkg barna rizs
1 üveg lecsó
kevés gabonakolbász
1 fej vöröshagyma

só, kapor, olívaolaj

1 natúr tofu 
1 tk. citrom
1 ek. sörélesztőpehely
víz
1-2 gerezd fokhagyma

Elkészítés:

A zöldbabot sós vízben megfőzzük és lecsöpögtetjük. A rizst is a szokott módon kifőzzük: olaj nélküli serpenyőben pirítjuk, majd amikor megpirult, felengedjük annyi vízzel, ami duplán ellepi (szemmel nézzük, dl-t nem tudok). Amikor elkezd ismét forrni, akkor 5-8 percet forraljuk, fedő alatt, majd dunsztba téve 30-40 percig puhítjuk. Puha, pergő szemű rizst kapunk ezzel a módszerrel. Miközben puhul, a lecsót elkészítjük: kevés vízen az apróra vágott hagymát megpároljuk, majd beleöntjük a lecsót (nekünk házi, az utolsó üveg), és gabonakolbásszal ízesítjük még. Lezárjuk. 
Ezután jön a pakolás: egy jénait kiolajozunk, majd beletesszük a zöldbab felét, megszórjuk összevágott kaporral. Erre rátesszük az egész barna rizst, majd meglocsoljuk a lecsóval. Végül ismét zöldbab és kapor következik. A legtetejére tofu-tejfölt öntöttem: egy natúr tofut kevés sóval, citromlével, sörélesztőpehellyel és fokhagymával, no meg vízzel összeturmixoltam. A legtetejét olajjal meglocsoljuk, és kb. 30perc alatt összesütjük. Nagyon finom!

Ezeket olvastad már?

Tönkölykocka

Nagyon eteti magát sajnos. Ezért ritkábban készítem majd. Hozzávalók: 1-1 bögre finomliszt és tönkölyliszt 3/4 bögre víz3 ek. kukoricadara3 ek....

Növényi sajtos-mákos rúd

Nagyon-nagyon finom és egészséges ropogtatni való.  Hozzávalók: 10 dkg durumliszt5 dkg finomliszt5 dkg teljes őrlésű liszt1/4 csomag foszfátmentes sütőpor1-2 ek....