magdireceptek

Grillezett cukkinisaláta kölesmajonézzel

Mi tegnap este hazaérve ezt „ebédeltük”, maradék zöldségfasírttal és grillezett répás barnarizzsel. 

Hozzávalók:

1 közepes zöld cukkini
1 kisebb sárga cukkini
10 dkg metélőhagymás tofu
2 ek. 100% extra szűz olívaolaj 
szezámmag-ízlés szerint
Bad Ischler fűszersó v. Natura „vegeta” – ízlés szerint
citromlé-ízlés szerint

kb. 2-3 ek. citromlé
½ ek só
3-4 gerezd fokhagyma
3/4 csésze forró víz
1,5 csésze főtt köles
2 tk. mustár

Elkészítés:

A cukkiniket megmossuk, vékonyan felkarikázzuk, és  tepsiben vagy grillsütőben 2. ek. olajon elkészítjük. A tofut a végén adjuk hozzá. Ekkor locsoljuk meg egy kevés citromlével, szórjuk meg szezámmaggal. 
Eközben elkészítjük a kölesmajonézt: a főtt kölest beletesszük egy nagyobb, magas falú tálba, majd hozzáadjuk a víz és az olaj felét, ill.a fokhagymát, a citromlevet, a nyírfacukrot, sót, mustárt, és elkezdjük botmixerezni. A többi vizet és olajat fokozatosan adagoljuk hozzá. Ekkora adagból finom franciasalátát is készíthetünk, ill. tartárnak is használhatjuk. 

Ezeket olvastad már?

Pácolt tofu – bármikorra

Nagyon szeretjük a tofut. A natúr kevésbé karakteres ízű, így ezt be szoktam pácolni, és addig áll ebben a lében...

Almás batyu a maradékokból :)

Ez jól meg lett porcukrozva… A maradék leveles tésztából készült pillanatok alatt ez az almás batyu. A pincéből felhozott almát...