magdireceptek

Szőlős pite

Romlásnak indult a szőlő, ill. a főzelék és fasírt után tegnap estére jól esett volna valami édes 🙂 Így gyors, saját fejlesztésű pitét készítettem. Nagyon gyorsan elkészül (nehezen hihető, de kevesebb, mint 30 perc alatt  készült:), nagyon finom, végtelenül variálható, mutatós és ami a legfontosabb: nyers rajta a gyümölcs:) És alig van benne cukor, az is barna. 🙂 A vegán piskótához 3-4 perc alatt összekevertem az alábbiakat (ez fél adag, de most kimondottan laposabb tésztát szerettem volna):

25 dkg liszt,
2,5 dl víz,
6 ek. olaj,
10 dkg barnacukor,
1 késhegyni foszfátmentes sütőpor.

Amíg sült (kb. 20 perc), addig elkészítettem a pudingot:

6-8 ek. kukoricatejpor,
2-3 ek. kukoricakeményítő,
4-5 ek. kukoricaliszt,
1 körte, összepépesítve,
vanília, méz, citromhéj,
kb.1 l víz.

Mindezekből sűrű pudingot főztem. És a karoböntet is ekkor készült:

Karoböntethez:

2-3 ek. karob,
1/2 ek.barnacukor, megdarálva,
kis víz.

Mivel nincsen a krémben zsiradék, ahogy kiszedtem a tepsiből a süteményt, rögtön rá is kentem, majd megszórtam megmosott, lecsepegtetett szőlőszemekkel. Ráöntöttem a karoböntetet. (Bármilyen más gyümölccsel, vagy más ízesítésű pudinggal is elkészíthető, a siker garantált lesz 🙂

Ezeket olvastad már?

Mandulás-szilvás kígyórétes

Ma készült ez a csemege, miután kaptunk ajándékba egy-két kg szilvát. Hozzávalók: 60 dkg liszt (40-20 %-ban a fehér-teljes kiőrlésű),2,5...

Búzahússal töltött kelkáposzta

Igazi laktató téli ételkülönlegesség! Hozzávalók:1 kg kelkáposzta1/2 kg vöröshagyma2 ek. pirospaprika4-5 gerezd fokhagyma2 kanál paradicsomlé1 ek. paprikakrém (csípős)himalaya só ízlés...

Kaporvirágos uborkasaláta

Ismét egy saláta, de hát most van itt a szezonja.  A kaporvirág felhasználása Nagy Zsuzsától származik (legalábbis én tőle hallottam,...