magdireceptek

Itt van az ősz…vagy legalábbis a körte-és szőlőszezon

Békés megyében, kedves rokonainknál jártunk a hétvégén, sok finomságot befőztünk (zakuszka, paradicsom), ill.”szüreteltünk”: hoztunk magunkkal friss mákot, szőlőt, körtét, padlizsánt, paprikát, káposztát, paradicsomot, és még sok minden finomságot…Így ezekből készülnek a következő hetek ételei 🙂 Ma reggelre kölesgombócot készítettem, mákkal, szőlőlekvárral. Előtte frissen préselt alma- és körtelevet ittunk…Hmmm, jól indult ez a nap is 🙂

A kölest kb. kétszeres vízben kevés mazsolával megfőztem. A végén kevertem bele bio csicsókasűrítményt, melyet ismerősünk szabadalmaztatott, és forgalmaz. Ez azért jó nagyon, mert cukor, méz helyett tökéletes édesítőszer, azzal a különbséggel, hogy egészséges. 🙂 Ezután darált mákot, citromhéjat, vaníliát is kevertem hozzá, majd amikor kihűlt (és megdermedt), gombócokat formáltam, mákban meghempergettem, és friss szőlőöntettel ettük (meg sok friss, nyers almával, körtével, szőlővel:). A szőlőöntet egyszerűen készült: 1 fürt szőlőszemet betettem edénybe, kissé szétnyomkodtam, ill. egy kevés vega-gélt tettem hozzá, és kb. 5 perc alatt összefőztem. 

Ezeket olvastad már?

Mogyorókrémes-marcipános tápiókapuding

Hozzávalók: 10 dkg tápióka gyöngy3 dl víz6 dl kókusztej 10 dkg aranybarna nádcukor1 bio citrom héja5 dkg marcipán nádcukorral —karobos mogyorókrémgyümölcsökElkészítés:...