magdireceptek

Póréhagymás diófasírt

Ezt a receptet itt olvastam, és némi átalakítás után készítettem el a mai borsófőzelék mellé. 

Hozzávalók:
20 dkg darált dió
4 tk. pirospaprika
2 tk. kömény
4tk. Reform Vito ételízesítő
1 tk. só
5 gerezd  fokhagyma
3 dl zsemlemorzsa
2ek. lenmagpehely
3 közepes szem nyersen lereszelt burgonya
víz szükség szerint, apránként adagolva
1 csokor petrezselyem

2 tk. 100% extra szűz olívaolaj 
2 tk.víz
1 póréhagyma

olaj a tepsi kikenéséhez

Elkészítés:

Keverjük össze egy nagy tálban a felsorolt alapanyagokat, a póréhagymát felvágás után víz + olaj keverékén pároljuk meg és így adjuk a masszához. Hagyjuk egy órát állni. Ha szükséges, keverjünk még hozzá vizet (ha túl sűrű).  Kis fasírtokat formázunk belőle, és olajjal kikent tepsiben, a sütőben közepes lángon pirosra sütjük (kb. 30 perc alatt, egyszer megforgatva).

Ezeket olvastad már?

Édes élet a Vital-Sweet-tel

Az elmúlt évek során számos kérdést kapok tőletek az édesítés témakörében: én mit használok kristálycukor helyett a mindennapokban; illetve most...

Zabpehely láz ellen

Utánaolvastunk, hogy a zabpehely is remek lázcsillapító, így ma reggel zabpehelykását főztem. És finom eper került bele, mivel férjem minden...

Narancsos linzer (alaprecept)

A recept siccikétől származik, itt-ott módosítottam rajta.  Hozzávalók: 20 dkg teljes kiőrlésű liszt20 dkg finomliszt25 dkg kókuszolaj10 dkg cukor1 narancs...