magdireceptek

Medvehagymás-lenmagos pogácsa

Eddig bírtuk medvehagyma nélkül. Még nem a fagyasztóból szedtem elő egy adagot, hanem frissen kaptuk ajándékba! Nem volt mit tenni, pogácsát és pestót kellett készíteni. Ez utóbbiról később írok. 

Hozzávalók:

25 dkg liszt (fele teljes kiőrlésű, fele finomliszt)
12 dkg kókuszolaj
1 dl víz
1 tk. méz
1 nagy csokor medvehagyma
2,5 dkg élesztő

lenmagpehely

Elkészítés:

Az élesztőt kevés mézes vízben felfuttatjuk. A liszteket, sót és a kókuszolajat összekeverjük. Ehhez öntjük az élesztőt és a maradék vizet. Elkezdjük dagasztani. Nagyon lágy tésztát kapunk, amelybe a végén keverjük bele a felaprított medvehagymát is. 1 órát kelesztjük. Ekkor nagyon vékonyra kinyújtjuk és megkenjük egy kevés felolvasztott kókuszolajjal. Ráhajtjuk oldalról és elölről-hátulról a tésztát, és hagyjuk. Majd ismét kinyújtjuk, megkenjük, hajtogatjuk. A hajtogatás közt kb. 10 percet hagyunk. Én négyszer hajtogattam. Majd kiszaggattam és 30 perc alatt kisütöttem. Az illata és az íze is zseniális. 🙂

Ezeket olvastad már?

Paradicsomos-krumplis tészta

vega_pokemontrainer4000

Elsőre nem egy megszokott párosítás. Azonban az a története, hogy Fanni odavan a paradicsomszószos tésztáért. hagymás alapra mindig valami más...

Az elmúlt 15 hónap pelenkatesztje :-)

vega_pokemontrainer4000

Sokan kérdeztétek tőlem levélben, hogy milyen pelenkát használunk, így arra jutottam, hogy írok egy bejegyzést a tapasztalatainkról, ill. szeretnék egy...