magdireceptek

Pizzás táska

Ma pizzás táskát készítettem, sok-sok salátával ettük (amiben volt gyufaszál alakú retek, uborka, kaliforniai paprika és hozzá szezámöntet).

Hozzávalók:

500 g liszt, fele rétesliszt, fele teljes kiőrlésű liszt,
1 nagy db krumpli,
300 ml langyos víz,
3 evőkanál olaj,
5 g élesztő,
méz, só,

A tésztához megfőztem a krumplit, összetörtem. Az élesztőt egy kevés mézes vízzel felfuttattam, közben a liszteket összekevertem, sóztam, az olajat beleöntöttem, majd a kihűlt, összetört krumplit. 1 órát kelesztettem, majd nagyon vékonyra kinyújtottam, téglalapokat vágtam, melyeknek egyik felét megtöltöttem, a másik felébe lyukakat vágtam, majd ez utóbbi felével beborítottam. Olajozott-lisztezett tepsibe tettem, megkentem olajjal, megszórtam magokkal, és még kicsit pihentettem, majd kisütöttem. Másnap is finom puha szokott lenni, és jól is fagyasztható a tészta. 
Nálunk a pizzafeltét mindig abból készül, ami van itthon 🙂 Ettünk már füstölt tofus spenótos pizzát is pl.:)  Most a töltelékhez hagymát pároltam, majd 4-5 ek. teljes kiőrlésű lisztet tettem rá, ezután sűrű kevergetések mellett fél üveg sótlan pritaminpaprika lekvár (házilag tettem el tavaly), illetve egy üveg paradicsomlé (szintén házilag lett eltéve) és egy paradicsomkonzerv került rá. Sóval, zellerzölddel és bazsalikommal és sok fokhagymával ízesítettem.  Amikor krémes állagú lett, belekevertem kukoricát, pirított pritaminpaprikát (a mélyhűtőből:)), és szójavirslit (szintén a mélyhűtőből). Közben füstölt tofut is pirítottam, és   ez is került, mindegyik „tetejére” (belsejének tetejére):)

A pizza előtt frankfurti levest ettünk, de ezt majd később teszem fel 🙂 

Ezeket olvastad már?

Aszalt paradicsomos zakuszka

Nagyon szeretjük a padlizsánt. És mivel rengeteg van belőle (saját), így most padlizsánt padlizsánnal eszünk Ma zakuszka készült.  2 kaliforniai...