Hozzávalók a tésztához:
50 dkg liszt (fele teljes őrlésű, fele finomliszt)
0,75 dl olívaolaj
2,5 dkg élesztő
kb. 12-2,5 dl víz
1 ek. gyümölcsukor
3 tk. himalaya só
Hozzávalók a krémhez:
1 tubus paradicsomkrém
3 gerezd fokhagyma
fűszersó, bazsalikom – ízlés szerint
Hozzávalók a sajthoz:
50 dkg Violife növényi sajt
kb. 3 ek. víz
2 ek. sörélesztőpehely
1 ek. burgonyakeményítő
1 ek. növényi tejföl /dresszing
Elkészítés:
A tésztához a liszteket összekeverjük, hozzáadjuk a sót, az olívaolajat és a cukros vízben felfuttatott élesztőt. Alaposan kidolgozzuk a tésztát, majd langyos helyen 30 percig pihentetjük. Eközben elkészítjük a feltétet is: összekeverjük a paradicsomszószt az átnyomott fokhagymával, a fűszerekkel. A sajtot lereszeljük, majd kelyhes turmixba téve hozzáadjuk a vizet, a sörélesztőpelyhet és összeturmixoljuk.
A tésztát kinyújtjuk (kb. félujjnyi vastagságúra, rákenjük a paradicsomos szószt, majd a a „sajtot” rákenjük és tetszőleges csíkokra vágjuk, majd 180 fokos sütőben kb. 20 – 25 perc alatt kisütjük.