magdireceptek

Pizzás rúd

Hozzávalók a tésztához: 

50 dkg liszt (fele teljes őrlésű, fele finomliszt)
0,75 dl olívaolaj
2,5 dkg élesztő
kb. 12-2,5 dl víz
1 ek. gyümölcsukor
3 tk. himalaya só

Hozzávalók a krémhez:

1 tubus paradicsomkrém
3 gerezd fokhagyma
fűszersó, bazsalikom – ízlés szerint

Hozzávalók a sajthoz:

50 dkg Violife növényi sajt 
kb. 3 ek. víz
2 ek. sörélesztőpehely
1 ek. burgonyakeményítő
1 ek. növényi tejföl /dresszing

Elkészítés:

A tésztához a liszteket összekeverjük, hozzáadjuk a sót, az olívaolajat és a cukros vízben felfuttatott élesztőt. Alaposan kidolgozzuk a tésztát, majd langyos helyen 30 percig pihentetjük. Eközben elkészítjük a feltétet is: összekeverjük a paradicsomszószt az átnyomott fokhagymával, a fűszerekkel. A sajtot lereszeljük, majd kelyhes turmixba téve hozzáadjuk a vizet, a sörélesztőpelyhet és összeturmixoljuk. 
A tésztát kinyújtjuk (kb. félujjnyi vastagságúra, rákenjük a paradicsomos szószt, majd a a „sajtot” rákenjük és tetszőleges csíkokra vágjuk, majd  180 fokos sütőben kb. 20 – 25 perc alatt kisütjük. 

Ezeket olvastad már?

Répás szójafasírt

Magdi

Hozzávalók: 15 dkg szójagranulátum 2 db sárgarépa reszelve 1 dl forró víz 3-4 ek. szójaszósz 1 fej vöröshagyma 1 csokor...

Kesudió palacsinta

vega_pokemontrainer4000

Palacsinta, ami gluténmentes, habkönnyű és nagyon finom! A kesudiót és a rizslisztet szintén a Naturpiactól kaptuk. Hozzávalók: 12 dkg kesudió1...

Meggyes-pudingos vegán piskóta

vega_pokemontrainer4000

Az egyik legfinomabb sütemény, próbáljátok ki! Barátnőm receptje alapján. Hozzávalók: A tésztához: 50 dkg rétesliszt20 dkg nyírfacukor12 ek. olaj (4 szűz...