Egy újabb pizzatészta és feltét recept következik.
Hozzávalók:
50 dkg liszt (fele finomliszt, fele teljes őrlésű liszt)
2,5 dkg élesztő
3 dl langyos víz
2 csipet só
1 tk. barna cukor
3 ek. 100% extra szűz olívaolaj
4 ek. lenmag
4 ek. szezámmag
—
2 üveg gombás-milánói szósz
4-5 tk. bazsalikom
3-4 tk. fokhagymagranulátum
1/2 brokkoli
1 nagy fej lilahagyma
1/2 rúd Vega Farm gabonakolbász
15 dkg metélőhagymás tofu
25 dkg koktélparadicsom
—
4 ek.100% extra szűz olívaolaj
3 tk. fokhagymagranulátum
2 tk. só
Elkészítés:
Az élesztőt a langyos-cukros vízben felfuttatjuk. A liszteket, magokat, sót, olajat összekeverjük, majd hozzáöntjük a felfutott élesztőt és tésztát gyúrunk. 1 órát meleg helyen kelesztjük. Eközben megpároljuk a brokkolit, felvágjuk a hagymát és a tofut, ill. a gabonakolbászt, felekbe vágjuk a koktélparadicsomot. Az olajat egy kis tálkában kikeverjük a fokhagymagranulátummal és a sóval. Félretesszük. A paradicsomos-gombás szószt egy tálba öntjük és összekeverjük a bazsalikommal, fokhagymagranulátummal.
A tésztát egy lisztezett felületen kinyújtjuk, felvágjuk, majd rákenjük a paradicsomszószt (a szélén hagyunk félujjnyi területet), erre tesszük a párolt brokkolit, a felszeletelt tofut, kolbászt, hagymát, paradicsomot és 10 perc pihentetés után 160 fokon kb. 15-20 perc alatt kisütjük. Amikor kisült, a szélét megkenjük a fokhagymás-sós olajjal.