magdireceptek

Chilis babos palacsinta

Ebéd 5 perc munkával? Igen! (Amennyiben előkészítettük a palacsintákat előző nap , illetve van a kamránkban házi, esetleg bolti chilis bab. 😀 De tölthetjük ajvárral vagy zakuszkával is) 
Hozzávalók:
10 vegán palacsinta
házi v bolti chilis bab befőtt, konzerv
15 dk növényi sajt
1 doboz Dr Oetker növényi tejföl 
snidling
a palacsintához:
60 dkg liszt (fele teljes őrlésű)
fél csomag sütőpor
5 dl növényi tej 
8 dl szódavíz 
fél dl olaj 
Elkészítés:
A palacsintákat kisütjük, majd lemélyhűtjük. 😀 De frissen is készíthetjük, csak ez esetben nem 5 perces ebédről van szó. 
Miután elővettük a mélyhűtőből a palacsintákat, megkenjük chilis babbal, majd négy felé hajtjuk, és egy kiolajozott tepsibe tesszük és megkenjük tejföllel, megszórjuk reszelt növényi sajttal.  200 fokos sütőben kb 15 perc alatt összesütjük. 

Ezeket olvastad már?

„Csokis” gabonagolyó házilag

Punkaa adta az ötletet, gyorsan ki is kellett próbálnom.  Hozzávalók: 3/4 csésze finomliszt1/4 csésze karobpor1/2 csésze darált kesudió / dió2...

Almás, mandulatejes polenta

Tegnap a nagymarosi főzőkörön készítettük ezt az ételt a főzőkör vendégei számára. Hozzávalók: 75 dkg kukoricadara2-3 ek. Alpro szójajoghurt 2...

Még a télre emlékezve: ismét flódni

Amikor férjem családjánál vagyunk hosszabb időre, akkor szinte mindig sütök flódnit, mert nagy kedvenc, gyorsan elfogy.  A receptről már itt...